Bridget Jones' magische onderbroek

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Aangezien mijn leven soms een aaneenschakeling van Bridget Jones-achtige momenten lijkt én mijn lijf ook meer weg heeft van haar lichaam dan van een fotomodel, besluit ik toch eens een poging tot het dragen van een oma-onderbroek te doen. Trinny & Susannah, bekend van het populaire Net5 programma Trinny & Susannah undress, helpen mij hierbij.

Zij hebben in Cette de gedroomde partner gevonden om deze overtuiging in de praktijk om te zetten. De technische knowhow van Cette op het vlak van figuurcorrigerende artikelen én de deskundigheid van Trinny & Susannah op het vlak van kledingprincipes, resulteerde in de Magic Knickers. Na een weergaloos succes in Groot-Britannië, zijn de magische broekjes van de Britse stijliconen ook aan hun opmars bezig in de Lage Landen.


Wanneer ik het pakje met onderbroek openmaak, werkt het eerder op mijn lachspieren dan dat ik ze magisch vind. Hij is werkelijk enorm! Ik heb dan ook gekozen voor het grote werk: The Magic Bum & Thigh Pants. Dit naadloos afslankbroekje moet mijn buik platmaken, mijn bips liften en rondingen op dijen en heupen afslanken. Ik besluit 'm aan te trekken op een feestje, zodat ik er smashing uit zal zien. Want wie wil dat nou niet?

De avond van het feestje is daar en ik besluit een rokje aan te trekken. Het eerste probleem is direct zichtbaar: ik moet goed oppassen dat mijn rokje goed naar beneden blijft hangen, want de pijpjes komen anders onder het rokje uit. Niet zo'n mooi gezicht. Ik bekijk mezelf met kritische blik in de spiegel van alle kanten. Want zie ik er slanker, strakker en mooier uit?

Ik ben niet onverdeeld enthousiast, maar ik merk toch dat ik bij de volgende gepaste gelegenheid opnieuw het broekje uit de kast trek. Ik voel me er wat zekerder door, ondanks het feit dat het best een grote broek is met lange pijpen. Maar die pijpen zijn nog niet het ergste: ook het lijfje is enorm. Dit houdt in dat het tot bijna over mijn borsten gaat en dat lijkt me toch niet echt de bedoeling. Ik merk dat ik de hele dag aan de onderbroek blijf trekken om 'm goed op z'n plaats te houden.

Toch ben ik van mening dat deze onderbroekenlijn van Trinny & Susannah wel goed is. Ik heb voor de perfecte test ook een goedkopere versie van de Hema geprobeerd en deze onderbroek zat een stuk minder goed. De magische onderbroekjes zijn wat aan de dure kant, dus zoek wel de goede maat uit. En dan gaan we strak en slank het rokjesseizoen in!