Sheila de Vries showt haar voorjaar -en zomercollectie 2009

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Sheila's inspiratie voor deze collectie was duidelijk: Reggae muziek, waarbij Anouk van Nes, Sheila's muze, de show It's Rasta Time, yeah man! opende.

Deze collectie is te omchrijven als casual couture. Hippe, comfortabele casual kleding gemaakt van prachtige materialen. Dat uit zich in veel (zijde) jersey, voile en leer. Ik was zeer onder de indruk van het casual aspect van deze collectie. We zijn van Sheila gewend dat ze prachtige 'moeder van de bruid'-pakjes maakt, maar deze collectie is super draagbaar. Zeker ook voor de jonge fashionista’s onder ons.

Deze kleurige zomercollectie is zeer uitgebreid: jurkjes, combat-broeken, catsuits, jeans rokjes, kralen mini-jurkjes, zijden chiffon pofbroeken, poncho's en tops van leer. Door het gebruik van zachte stretch materialen is de collectie ook geschikt voor de vrouw met rondingen.

Sheila heeft haar collectie gecompleteerd met prachtige accessoires. Grote broches in de vorm van zeesterren, sluiten de jurken en jasjes. Oorbellen zijn verkrijgbaar in dezelfde stijl. Colliers met grote gekleurde hangers van quartz en brede manchetarmbanden met parels en topaas, maken van een simpel a-lijn jurkje, een hippe eigentijdse outfit. De schoenen gestikt met voodoo-amuletten moeten geluk brengen.

Na afloop van de show hebben wij ons door de grote menigte bekende nederlanders gewrongen om nog even een drankje te nuttigen. Wie heb ik allemaal gezien? Vivian Boelen, Bastiaan van Schaik, Marijke Helwegen, Ans Markus en natuurlijk een keur aan rijke society dames.

Bij een mode show mag natuurlijk geen goody bag ontbreken. Sheila heeft er voor gekozen samen te werken met Dr.Hauschka. Zodoende kregen wij allemaal een goed gevulde goody bag met mooie producten en verlieten wij opgevrolijkt het Hilton hotel, terug de regen in. . .