Nieuws: Online shoppen met ‘Shoptopia’.

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Achter de homepage van Shoptopia, die op 1 juni werd gelanceerd, zijn twintig enthousiaste vrouwen actief. Het zijn jonge moeders die vanuit huis willen werken, fulltimers die graag hun eigen tijd indelen, en parttimers die van hun hobby werk gemaakt hebben. Allemaal hebben ze een eigen webwinkel met een uniek signatuur.

Passie

Ilse van Asperen (40), moeder van drie jonge kinderen, is sinds anderhalf jaar eigenaresse van webwinkel YourKids. 'Voor mij is YourKids een uit de hand gelopen hobby. Een hobby waar ik weliswaar heel serieus mee bezig ben.' Je zou kunnen zeggen dat YourKids uit nood geboren is. 'Ik ging voor mijn kinderen op zoek naar betaalbare, maar vooral léuke kleding', aldus Ilse. En van het een kwam het ander. Vooral vriendinnen met een druk leven blijken enthousiast. 'Na een etentje bij ons thuis gaan ze vaak even mee naar boven om te shoppen. Inmiddels heb ik een nationaal netwerk en is mijn collectie zo groot dat niet alles op de site staat.'

Stijl

Alle webwinkels die aangesloten zijn bij Shoptopia hebben zo hun eigen stijl. Bij YourKids zul je bijvoorbeeld geen felgekleurde jongenskleding tegenkomen met Bob de Bouwer erop. Wel biedt de shop stijlvolle, stoere merkkleding. Én leuke sieraden. Snuffelend in de shops ontdek je naast uiteenlopende stijlen, en een keur aan merken, veel verrassende extra’s. Van hippe haarspeldjes bij Habbekrats tot luiertassen bij Roos & Tijn, en - jawel - een heus huurhuis in Zweden bij Aankleedpopje. En dan hebben we nog de hebberigmakende koopjes. Zoals de STUNT-aanbiedingen bij Max & Bibi en items uit de alles-vijf-euro-afdeling van Mazzeltjes.

Service

Online shoppen roept vaak nog weerstand op. Een van de veelgehoorde tegenargumenten is: 'Op afstand kan ik de producten niet zien of voelen, laat staan passen.' Goed om te weten dat ondernemers van Shoptopia zich houden aan de Wet bij Verkoop op Afstand. Door duidelijke foto’s en omschrijvingen aan te bieden, en door jou als klant zeven werkdagen bedenktijd te geven. In die periode kun je de producten zonder opgaaf van redenen terugsturen. Eveneens kun je ervan opaan dat alle klantcontacten snel en zorgvuldig worden afgehandeld. Daar zien de dames onderling op toe. Ben je op zoek naar een specifiek kledingstuk? Eén mailtje naar Shoptopia en binnen een dag weet je of het product bij een van de webwinkels verkrijgbaar is.

Heeft internetshoppen de toekomst? Voor kinderkleding biedt het in elk geval veel voordelen. Zo is merkkleding via webshops vaak goedkoper dan in normale winkels en shop je net zo makkelijk ’s avonds als overdag. Voor een kind maakt het meestal niet uit of kleding een jaar oud, of zelfs al eens gedragen is. Mogelijkheden te over om je kind leuk aan te kleden voor een scherp

Meer informatie? www.shoptopia.nl