Prinsessenjurken

Mode & trends door Xandra
Ieder klein meisje droomt ervan om een prinsesje te zijn. Een kroontje met diamanten, prachtige make-up en natuurlijk de perfecte jurk. Die van mij heb ik gevonden in de couture collecties, vorige week geshowd in Parijs.
 
Het is een van de hoogtepunten in het fashionweek-geweld van de afgelopen weken: de spring 2013 couture shows. Te zien in - hoe kan het ook anders - Parijs. De modehoofdstad van de wereld is dé plek om de allermooiste jurken te spotten, de plek voor echte prinsesjes dus. 
 

Vlnr: Armani Privé, Christian Dior, Elie Saab
 
Van de chique rode jurken van Armani Privé tot de pastelkleurige exemplaren met grote tule rokken van Giambattista Valli en de altijd prachtig klassieke modellen van Valentino. Ik wil het allemaal. Natuurlijk is dat wel heel ver - verder dan ver - boven mijn budget, maar a girl can dream, toch? Ik weet in ieder geval dat ik me absoluut een prinsesje zou voelen met een van deze beauty's om mijn lijf. Het enige wat nog mist zijn een paar fijne pumps. Christian Louboutin, where are you?
 
Ook erg mooi zijn overigens de jurken van Christian Dior. Designer Raf Simons is blijkbaar al flink toe aan de zomer, want zijn jurken zijn bedekt met vele bloemen in verschillende kleuren. Zo wordt zelfs couture geschikt voor een picknick in het park. Dat geldt overigens ook voor Elie Saab. Hoewel zijn jurken niet bepaald geschikt zijn voor het park, zijn ze wel heerlijk zomers. Zwierig, kleurrijk en heerlijk licht.
 
Vlnr: Chanel, Chanel en... Chanel!
 
En dan mijn all time favorite: Chanel. Voor een echte prinsessenjurk kun je niet anders dan slagen bij Karl Lagerfeld. Hoewel het paarse gevaarte met print niet echt mijn stijl is, is er voldoende pracht en praal aanwezig in de collectie. De witte en crèmekleurige jurken met kanten details mogen mijn garderobe dan ook ieder moment komen versterken. Hoewel ik die zwarte make-up dan wel achterwege laat.
 
Zouden jullie ooit een couturejurk aanschaffen?
Photocredits: Style.com

Lees ook Xandra's vorige modeartikelen!
 

Xandra (23) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.blogspot.nl, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.