Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Pretty in pastel

De zomer is ver weg als je naar buiten kijkt, maar op de catwalk loopt de temperatuur hoog op. De lentecollecties zijn bijna allemaal geshowd en dus is de trend duidelijk: het wordt pretty in pastel tijdens de warme dagen.

Een jaar geleden was het colorblocking en deze winter lichtelijk gothic, maar de aankomende lente gooien we het qua mode weer over een heel andere boeg. Op de internationale catwalks zagen we vooral zachte kleuren langskomen. Dag felle of juist donkere tinten, hallo pastel! Roze, geel, groen; het maakt niet uit, zolang het maar een pastelletje is.


De grote modehuizen zijn gek op de nieuwe trend en weten er allemaal hun eigen invulling aan te geven. Zo gaat het immer klassieke Chanel vooral voor wit en zachtroze, doet Louis Vuitton het met blauw, geel en een beetje groen en houdt Chloé het bij aarde- en roodtinten. Zelfs Prada is gezwicht voor lichtblauw en babyroze, hoewel het uitbundige merk het niet kon laten om af en toe een fel rood of donker groen detail te gebruiken.

Zo zie je maar weer; je hoeft je echt niet helemaal te binden aan één specifieke trend. Mix & match en je zult de zomer helemaal fashionable tegemoet gaan. Met behulp van de volgende kledingstukken bijvoorbeeld...

 ShopZe!