Nieuw: Anticonceptie voor mannen

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Misselijkheid, moodswings, gewichtstoename? Al jaren neemt de vrouw de taak op zich om zich te beschermen tegen een ongewenste zwangerschap. Met alle (vervelende) gevolgen van dien. Goed nieuws: er komt een nieuwe anticonceptiemethode voor de man!

Al jaren slikken wij braaf de pil of laten wij met veel pijn een spiraaltje in onze baarmoedermond plaatsen (auw!). Dit alles natuurlijk voor een goed doel: om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Maar echt een pretje is dit niet: veel vrouwen hebben last van de hormonen (hallo, slecht humeur) of van andere nare bijwerkingen, zoals migraine of geen zin hebben in seks. En om nog maar niet te spreken over hoe slecht die hormonen zijn voor ons lichaam!

Maar - oh happy day - er is een kans dat wij binnenkort de rollen om kunnen draaien! Er schijnt namelijk een nieuwe anticonceptiemethode voor mannen op de markt te komen. Ultrasoon geluid zou ervoor moeten zorgen dat zij geheel onvruchtbaar raken. Wetenschappers van de University of North Carolina School of Medicine hebben ontdekt dat testikels minder productief worden als er 3MHz- ultrasoon geluid dichtbij de schaamstreek wordt gehouden. Na twee dagen van twee sessies van vijftien minuten was er geen sperma meer te bespeuren bij een zaadlozing. Fijne bijkomstigheid, want dat betekent geen vieze smurrie meer na de daad!

Het concept werd al in de jaren ?70 onderzocht, maar toen waren er nog geen geschikte middelen voor. De wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de methode binnen een korte tijd kan worden toegepast op mannen.

Maar dames, we moeten nog niet te vroeg juichen. Er is namelijk nog heel wat onderzoek nodig voordat deze geluidtechniek gebruikt kan worden. Het team moet kunnen verzekeren dat de ultrasound omkeerbaar is en dat de behandeling geen schade kan aanbrengen. Nog even geduld dus!

Vinden jullie het nu weleens tijd dat de man de anticonceptie op zich neemt?