Shopreport: Haarlem

? door Marit_S
Op en top gezelligheid: dat is het Noord-Hollandse Haarlem! Omdat ik deze geweldige stad mijn geboortegrond en mijn huidige woonplaats mag noemen, geef ik jullie een persoonlijke shoprondleiding langs de meest speciale winkeltjes!

Je shoptocht begint op de Grote Markt, een enorm plein met rondom restaurantjes en terrassen. De grootste winkelstraat van Haarlem heet de Grote Houtstraat. Hier vind je de grote ketens als de Mango, H&M, Vero Moda, Vila, Pieces, Sascha en Invito. Voor de kleine boetiekjes moet je buiten de hoofdwinkelstraat zijn.

Wonen
In Haarlem heb je verschillende knusse woonwinkels. Iets buiten het centrum, in winkelcentrum Cronjé, is het winkeltje Ambiance de Maison te vinden. Deze eenmanszaak heeft verschillende eikenhouten meubels en bijzondere banken te koop. De eigenaar levert je meubels persoonlijk bij je thuis af.

Andere woonwinkels in het centrum zijn de Schatkamer (Anegang 39) of De Wereld van Jansje (Grote Houtstraat 45).

Mode
De Kleine Houtstraat is al twee keer verkozen tot de leukste winkelstraat van Nederland. Hier vind je dan ook allerlei verschillende winkels, waarvan Polka Dot toch wel mijn favoriet is. Dit winkeltje is ideaal voor als je op zoek bent naar exclusieve accessoires. Ook vind je in de Kleine Houtstraat allerlei kleine schoenenwinkels.

Voor de wat duurdere kleding kun je terecht in de Zijlstraat. Hier zijn winkels als McGregor en Riverwoods te vinden. Een ietwat gekke schoenenwinkel bezoek je op de Gedempte Oude Gracht 116. My Sweet Shoe verkoopt net weer even andere schoenen dan je gewend bent in de ?standaard? schoenenwinkels.

Eten
Haarlem heeft tal van kleine restaurantjes, lunchrooms en terrasjes. Een echte aanrader is Anne&Max, een lunchroom in de Zijlstraat. Voor een snelle hap (muffins!) of een lange lunch staan er verschillende keuzes op de menukaart. Tip: de versgeperste banaan/sinaasappel-cocktail als energieboost tussen het shoppen door.

Stempels is ?s zomers het mooiste terras van Haarlem. De tafeltjes staan langs de enorme St. Bavokerk en hebben altijd het langste zonlicht. Geen zin in een terrasje? In een zijstraat van de Grote Markt vind je de lekkerste friet van de stad: Haerlemsche Vlaamse.

In Anegang kom je het kleine kookwinkeltje Dille & Kamille tegen. Hier vind je alles wat je nodig hebt om te koken, inclusief spulletjes uit grootmoeders tijd!

Speciaal
Voor speciale kruiden moet je bij Drogisterij Van der Pigge zijn. Deze winkel heeft voor elk probleem een middeltje. Hier kun je bijvoorbeeld ook terecht voor kruiden tegen menstruatiepijn, overgangsverschijnselen of als je graag wilt afvallen!

Van der Pigge is heilig bij Haarlemmers. Het winkeltje uit 1849 heeft als enig klein bedrijf in de Gierstraat de bouw van de enorme Vroom & Dreesman in de jaren '30 overleefd. Het gebouw van de V&D is zelfs om het pandje van Van der Pigge heen gebouwd!

Heb jij al weleens in Haarlem geshopt?

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.