Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde

Media door Alissa

Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde is de debuutroman van Jessica Thompson. Het is een geweldig verhaal over twee mensen die gek zijn van elkaar, maar allebei niets met hun gevoelens durven te doen.

Het verhaal

Nick en Sienna wonen en werken allebei in Londen. Nick komt net uit een relatie en viert het leven als vrijgezel (zijn ex-vriendin is er vandoor gegaan met zijn collega). Zijn leeftijd ligt ergens achter in de twintig. Sienna is een stukje jonger, begin twintig en woont door omstandigheden nog bij haar vader in huis. Die heeft narcolepsie, een slaapziekte waardoor hij overal plotseling in slaap kan vallen.  

Als Nick en Sienna elkaar voor het eerst ontmoeten weten ze dit natuurlijk niet van elkaar. Na een snelle, onbenullige flirt denken ze elkaar überhaupt nooit meer te zien. Ze schrikken dan ook allebei als ze erachter komen dat ze collega?s zijn. Sienna is redacteur en Nick designer bij hetzelfde bedrijf. Nick blijkt zich eerst nogal kinderachtig te gedragen op zijn werk, maar tijdens een onverwachts zakenreisje worden ze toch echt vrienden.

Hoewel de aantrekkingskracht en de klik er is, krijgen ze geen relatie. Wel wordt hun vriendschap steeds hechter. Nick komt zelfs regelmatig eten bij Sienna en haar vader thuis.

De jaren verstrijken, er gebeurt een hoop en Sienna en Nick blijven vrienden. Zou het dan toch uiteindelijk iets worden tussen hen of zal hun vriendschap bezwijken onder alle frustraties?

En?
De schrijfstijl van Jessica Thompson maakt Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde heel herkenbaar. Het verhaal is geschreven vanuit zowel het perspectief van Nick als dat van Sienna en dat maakt dat je je ontzettend inleeft in beide karakters. Je begrijpt hun stomme opmerkingen en fouten. Ook raak je bijna net zo gefrustreerd als de hoofdpersonen, omdat er steeds net niets gebeurt. Af en toe wil je naar ze schreeuwen dat één van de twee actie moet ondernemen!

Het feit dat ze om elkaar heen blijven draaien is natuurlijk het hoofdonderwerp van het boek, maar het is alles behalve een zoetsappig liefdesverhaaltje! Het is een modern verhaal over twee personen die je in de loop van het verhaal allebei het beste gunt. Ook komen er zijdelings nog allerlei andere personages langs met ieder hun eigen verhaal. Dit maakt dat het boek geen enkel moment saai is. Een aanrader dus!

Koop het boek snel online!