Jodie Marsh: Van pin-up tot bodybuilder!

Media door Lot
Glamour model Jodie Marsh gooide vorig jaar haar leven radicaal om. In de eenmalige documentaire Jodie Marsh: Bodybuilder, te zien op TLC, jaagt ze haar droom na om een bodybuilder te worden. Ze.nl sprak Jodie over diëten, sportschool-flirten en sexy spieren.

Jodie Marsh is geen vreemde voor de spotlights. Sinds zij in 2002 op tv verscheen in de hilarische real-life serie Essex Wives is Jodie een echte glamour personality geworden en een veelgevraagd model voor sexy fotoshoots. Met haar slanke figuur, verleidelijke borstpartij en brutale persoonlijkheid was Jodie Marsh de ster van menig jongensdroom.

Maar vorig jaar besloot Jodie om de wereld een heel andere kant van zichzelf te tonen. Met een ongelofelijke zelfdiscipline en motivatie begon ze aan een avontuur dat haar leven voor altijd zou veranderen. Gedurende acht weken werd Jodie gevolgd door camera's, terwijl zij met behulp van een bikkelharde trainer, eindeloos veel uren in de sportschool, een superstreng dieet en een flinke portie humor haar droom najoeg. Het doel: veranderen in een bodybuilder!Ik ontmoette Jodie in het Mint Hotel tijdens een flitsbezoek aan Amsterdam om haar wat vragen te stellen over haar nieuwe leven als Amazone Vrouw en haar documentaire Jodie Marsh: Bodybuilder, die 28 februari in première gaat op TLC. Als ik de hotelkamer binnenstap verwacht ik een enorme gespierde tank van een vrouw te zien, maar... er zit een kleine, slanke vrouw met een enorme glimlach op me te wachten. Jodie is zeker twee koppen kleiner dan ik met haar 1.57; geen grammetje vet, maar haar kenmerkende boezem is wel volop aanwezig.

Jodie, in de serie zien we hoe ongelofelijk hard je hebt gewerkt en hoeveel van je oude leven hebt moeten opofferen om je lichaam in deze conditie te krijgen. Als je terug kon gaan, zou je het over doen?
?Abso-bloody-lutely! Het moment dat ik aan het einde van die acht weken meedeed aan een echte bodybuilding-wedstrijd is levensveranderend geweest. Al mijn harde werken en doorzettingsvermogen werd beloond toen ik zag hoeveel respect en waardering ik kreeg van mijn vrienden en familie in het publiek. En vooral ook hoeveel zelfrespect ik er zelf door heb gekregen. Mijn ouders waren aan het begin van het avontuur wat ongerust, maar zijn nu alleen nog maar trots en steunen me volledig.?Tijdens de acht weken intensieve voorbereiding op de competitie moest je een heftig dieet volgen en enorm veel trainen. Kan je een Day in the Life of Jodie Marsh Bodybuilder beschrijven?

?Het leven van een bodybuilder is het leven van een topsporter. ?s Ochtends na het lopen met de honden ging ik vroeg naar de sportschool waar mijn trainer Tim en ik meestal zeven of acht uur aan de slag gingen. Naast het sporten is het extreem belangrijk om heel regelmatig en volgens een strak schema te eten. Ik moest elke dag, de hele dag door, iedere drie uur eten. Ieder drie uur, weet je hoe vaak dat is?! Ik had altijd een proteïneshake bij me, want per dag gingen er zeven shakes naar binnen, lekker is anders!?

Chocolade, chips, snoep: je was best een snack-beest vroeger. Wat miste je het meest?
?In het begin had ik zware behoefte aan dingen als kaaschips en ik droomde letterlijk over boterhammen met pindakaas! Maar nu - na het avontuur - ben ik helemaal gewend aan mijn nieuwe gezonde levensstijl en heb ik geen boterham met pindakaas meer aangeraakt.?Veranderde je sociale leven ook door je nieuwe lifestyle?

?Jazeker, vroeger was ik echt een feestbeest, mijn huis was Party Central en ik gaf vaak feestjes en etentjes. Toen ik begon aan de training merkte ik al snel dat een deel van mijn zogenaamde ?vrienden? me links lieten liggen en ergens anders op zoek gingen naar een feestje. Zonder gratis eten, drinken en tot laat doorhalen was ik het kennelijk niet veel waard. Deze ervaring heeft mij geleerd wie mijn echte vrienden zijn, dat zijn de lieverds die er gedurende dit hele proces voor me zijn geweest, ook toen ik uitgeput op de bank lag en niet de vrolijke en gezellige Jodie was. Het was echt the ultimate friendship test.?

We komen ook meer te weten over je liefdesleven in deze serie. Heb je je droomman gevonden in de bodybuilder-wereld?
"Nou, Prince Charming laat nog even op zich wachten, maar ik ben wel behoorlijk onder de indruk van de mannen in bodybuilding. Er is zo veel meer respect naar elkaar toe: je bent een medesporter en hebt iets heel belangrijks gemeen. Ik heb er een hoop telefoonnummers bij en heb het in ieder geval erg naar mijn zin in de sportschool, haha!?Veel vrouwen zijn juist bang om te gespierd te worden, ze zouden zich minder vrouwelijk voelen. Jij hebt gezegd dat je je sexier voelt dan ooit, kan je dat uitleggen?

?Als ik nu kijk naar oude foto?s van mezelf, kan ik nauwelijks geloven dat ik zo flubberig en ongespierd was, zo lui! Het trainen werkt verslavend, je bent bezig het allerbeste van jezelf te maken en dat geeft zo'n kick. Ik heb meer modellenwerk dan ooit tevoren en ik heb meer zelfrespect dan ooit ? wat is er sexier dan dat??

Amen to that! Niets is sexier dan een vrouw met zelfrespect, daar ben ik het helemaal mee eens.

Wil je de metamorfose van Jodie volgen terwijl ze in acht weken van glamour model naar bodybuilder gaat? Zien hoe ze afziet, huilt, lacht en overwint? Jodie Marsh is een sexy chick met ballen en op 28 februari om 22:00 te zien in de documentaire Jodie Marsh: Bodybuilder op vrouwenzender TLC.