Botox tegen zweetoksels en stinkvoeten

Lichaam door Joriet
Bijna iedereen heeft weleens van botox gehoord. Het goedje wat met een enorme spuit in rimpels gespoten wordt om ze te laten verdwijnen. Maar wist je dat het ook helpt tegen zweet? Weg met de zweetoksels en stinkvoeten!

Heerlijk lijkt me dat: geen stank meer onder mijn oksels. Geen nare lucht onder je armen na het sporten. Geen paniek over zweetplekken tijdens een date en geen stress als je onverwacht zonder deodorant zit. Als je een botox-behandeling ondergaat, ben je een halfjaar verlost van zweetplekken onder je oksels.


Over botox

Botox is eigenlijk een bacterie. Als het ingespoten wordt, dan houdt deze bacterie de prikkels van de zenuwen tegen. Als botox in een rimpel gespoten wordt, stuurt de zenuw geen seintje meer naar de spiertjes. Daardoor worden ze niet meer aangespannen en is de rimpel verdwenen. In de oksels kunnen de zenuwen de zweetklieren niet meer prikkelen. Daardoor houden ze op met zweten.

Ook tegen zweetvoeten en klamme handen
Oksels zijn niet de enige plek waar soms nare luchtjes vandaan komen. We hebben allemaal wel eens goedkope schoenen gekocht. Na een dagje erop lopen, wil je er niet aan ruiken. Ook hier kan botox helpen. Het is wel heel pijnlijk. Met al die zenuwen in je voeten, voel je elk prikje dubbel zo erg. Daarom worden voeten weleens ingesmeerd met een verdovende crème, voordat ze deze met naalden aanvallen. Het zelfde geldt voor de handen: pijnlijk, maar het is wel mogelijk.


Niet voor mij

Ik ben geen fan van naalden, dus botox is niets voor mij. Nu heb ik geen dagelijkse waterval onder mijn oksels, dus deze behandeling is voor mij gelukkig geen noodzaak. Maar toch verbaas ik mij elke keer weer over wat er allemaal mogelijk is met botox.

Zou jij deze behandeling willen ondergaan?