Weg met die wallen

Gezicht door Vera
Je hebt weleens van die dagen waarop je eruitziet alsof je drie nachten hebt doorgehaald. Je wilt dan het liefste direct een zak over je hoofd trekken. Maar maak je geen zorgen, met deze tips zie je er snel weer fris en fruitig uit!

Hebben de kinderen je de hele nacht wakker gehouden? Of heb je te weinig geslapen door stress op werk? Of heb je gewoon veel te hard gefeest? Al deze redenen kunnen ervoor zorgen dat je er supermoe uitziet - niet zo fijn. Maar geen nood: Ze.nl geeft je wat tips zodat je er snel weer fris en fruitig uitziet!


Tips tegen wallen en moe uitziende ogen:
 1. Houd ongeveer vijf minuten een schijfje aardappel tegen je oog en spoel het erna niet af. Als je het een vies idee vindt, dan kun je het schijfje aardappel ook in een dun doekje winden.
 2. Laat koude zakjes kamillethee tien minuten op je oog liggen en weg zijn de donkere kringen!
 3. Doe elke avond twee eetlepels in de vriezer en houd deze in de ochtend met de holle kant tegen je wallen.
 4. Leg plakjes komkommer vijf minuten op je ogen.
 5. Trommel met je vingertoppen onder de ogen van binnen naar buiten. Dit zorgt voor een goede doorstrooming.
 6. Drink minimaal twee liter water per dag voor een goede afvoer van afvalstoffen. Dit voorkomt dat je donkere kringen onder je ogen krijgt.
 7. Meng drie duppeltjes citroensap met koude melk. Drenk twee wattenschijfjes in dit mengsel en leg de wattenschijfjes voor tien minuten op je ogen.

Als het met deze tips niet is gelukt, dan hebben we - thank god- altijd nog onze overvolle beautycase als redder in nood. Hier wat make-up tips!
 • Gebruik zowel een goede dag- als oogcrème. Vooral een crème met een vleugje mint kan voor wonderen zorgen. Dit is een echte oppepper voor je huid!
 • Gebruik een goede concealer. Smeer op de donkere delen van je gezicht een beetje concealer en je huid heeft al snel weer een stralende look. Er zijn ook speciale concealers voor je ogen, zoals de fijne The Eraser Eye van Maybelline.
 • Doe een beetje roze blush op je wangen voor mooie gezonde rode koontjes.
 • Zijn je wenkbrauwen in model? Een mooie vorm zorgt voor een extra open blik.
 • Krul je wimpers en doe er een laagje mascara over. Zo krijg je een grotere oogopslag wat er al snel voor zorgt dat je er minder moe uitziet.
 • De kleur van je haar heeft ook een invloed op je uitstraling. Zorg dat je haarkleur niet te donker of te flets is; zo kan je er sneller moe uitzien!
Heb jij nog een goede tip voor ons in petto?