Chicklit boeken top 5 - maart

Media door Redactie Ze.nl
Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig is daar Chicklit.nl: jouw personal assistant op het gebied van boeken. Lees hier hun top vijf van maart!

Chicklit.nl

leest alle boeken voor je en vertelt je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hieronder vind je een overzicht van de laatste toppers...

Mag ik je nummer even? ? Sophie Kinsella
Poppy Wyatt is haar verlovingsring kwijt! Een antiek geval, al drie generaties in het bezit van de familie van Magnus, haar aanstaande. Over tien dagen is de bruiloft! En terwijl ze buiten met haar vriendinnen staat te bellen, wordt haar mobieltje plotseling uit haar handen gegrist. Ook dat nog! Nu is de crisis compleet. Wat moet ze zonder telefoon beginnen? Helemaal hyper denkt Poppy dat ze aan het hallucineren is geslagen wanneer ze in een afvalbak zomaar een smartphone ziet liggen. Hebbes! Maar het duurt niet lang voor de eigenaar, de botte zakenman Sam Roxton, zich meldt. En Sam is not amused als Poppy ijskoud weigert haar schat aan hem af te staan.

Tweestrijd ? Linda Jansma

Hanna?s wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de rijke en gerenommeerde gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Alles verandert als Maurice en Sonja van Buren de villa aan de overkant van de straat betrekken. Hun aanhoudende bemoeienis zorgt ervoor dat Hanna besluit weg te lopen. Een beslissing die haar duur komt te staan en die haar voor een bijna onmogelijke keuze stelt?

De wondere wereld van Alice ? Christine Leech & Hannah Read-Baldrey

Welkom in de wondere wereld van Alice, waar niets is wat het lijkt. Met ruim vijf unieke creaties, geïnspireerd op Alice in Wonderland. Naast home decoraties en accessoires komen ook versierde cupcakes, sandwiches en heerlijke drankjes aan bod voor een uitgebreide High Tea. Alle creaties zijn voorzien van beschrijvingen en patronen. Dit boek is een creatieve musthave voor iedereen die dol is op Alice, en verleidelijk voor degenen die nog in het konijnenhol moeten vallen.


De Urenfabriek ? Floor Brockhus

Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was: keurig, jong en lekker fris. Om half negen ?s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat? Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

Wit is het nieuwe zwart ? Jennifer Close

Wrang, hilarisch, en compleet herkenbaar: Wit is het nieuwe zwart vertelt het verhaal van drie jonge vrouwen die worstelen met gebroken harten, nieuwe banen, (te) hoge verwachtingen van hun ouders, en met nieuwe liefdes... Isabella, Mary en Lauren worden de bruidsmeisjes op Kristi's trouwdag. En ja, ze zijn heel blij voor haar. Maar hun eigen leven gaat intussen ook gewoon door, met alle bijbehorende ups en downs. Isabella is zeer succesvol maar diep ongelukkig in haar werk. Mary is verliefd op een man die waarschijnlijk nooit zo veel van een vrouw zal houden als van zijn moeder. En Lauren, serveerster in een eetcafé, voelt zich aangetrokken tot een meer dan foute man. Met blind dates en skivakanties, drankovergoten lunches, familie uitjes, relaties die opbloeien in dierenwinkels, en een eindeloze reeks bruiloften en vrijgezellenfeestjes trekt Wit is het nieuwe zwart je diep in deze vriendenkring, en verwoordt perfect de hoge pieken en diepe dalen van het moderne leven.

Op zoek naar nog meer boekentips? Kijk dan op Chicklit.nl!