Beauty / Gezicht
Gezicht

De weg naar een ideale huid: Reiniging

Als we in de spiegel kijken dan zien wij het liefst een mooie egale huid. Om dit te bereiken verzorgen we ons gezicht dagelijks met beautyproducten. In hoeverre kunnen zij je huid echt verbeteren? Ik testte het uit met de producten van Dermalogica.
 
Heerlijk tutten
Als jong meisje zat ik altijd te snuffelen in het badkamerkastje van mijn moeder en te ruiken aan haar heerlijke crèmepjes. Af en toe mocht ik ze zelfs proberen op mijn nog veels te jonge huidje en dan genoot ik van de heerlijke geur en het zachte gevoel van mijn wang. Toen ik in de puberteit kwam en mijn huid nogal veranderde, kreeg ik mijn eigen producten waarmee ik in de weer ging. Reinigen, scrubben, maskertje hier, stoombadje daar. Urenlang kon ik daar mee bezig zijn!

 
Nu ben ik 26 jaar en nog steeds verzorg ik mijn huid erg goed. Je gezicht is toch je visitekaartje en daarom reinig/verzorg ik ?m trouw elke avond (ja, ook na het uitgaan) en sluit ik mezelf één keer per week op in de badkamer voor een heuse spabehandeling. Ik wil natuurlijk wel dat ik een mooie huid blijven houden, nu ik richting de dertig ga! Daarom begon ik een tijdje geleden te twijfelen over het type product: bleef ik die oude vertrouwde én betaalbare merken gebruiken of moest ik niet eens een wat duurder en kwalitatief beter merk uitproberen? En als ik dat zou doen: zou ik dan daadwerkelijk verschil zien?
 
Dermalogica
Ik besloot dit uit te testen met de producten van Dermalogica. Wat ik zo fijn vind is dat dit een no-nonsense merk is. Geen extravagante verpakkingen of chemische kleur- en geurstoffen, maar producten die écht wat voor je huid doen. Dermalogica besteedt liever al haar tijd aan het uitdenken van nieuwe effectieve formules, dan aan het maken van luxueuze verpakkingen. Als je wilt starten met de producten van Dermalogica kun je eerst een bezoekje brengen een Dermalogica skin therapist, deze vind je door heel Nederland. Zij brengt door middel van een unieke methode genaamd Face Mapping je huid in kaart, zodat jij precies weet welke producten je nodig hebt. 

 
Met een tas vol producten ging ik naar huis: al mijn oude verpakkingen borg ik op en verving ik door mijn nieuwe aanwinsten. De komende weken zal ik bespreken wat deze producten voor mijn huid hebben betekend, ingedeeld in: reinigen, diep reinigen, verzorgen, diep verzorgen.
 
Waarom reinigen?
De basis van een mooie huid is een schone huid. En daarom moeten we deze goed reinigen. Elke dag worden we blootgesteld aan vervuiling van buitenaf, denk aan uitlaatgassen en make-up. Het is daarom van groot belang dat we aan het einde van de dag onze huid goed reinigen, zodat alle vervuilende stoffen van die dag verwijderd worden en onze poriën niet verstoppen.
 
ZeTest
Om mijn huid te reinigen kreeg ik twee producten mee: de PreCleanse en de Special Cleansing Gel. Een dubbele reiniging dus! 
 

De PreCleanse is een zachte reinigingsolie die de huid ontdoet van vuil en make-up, zodat de tweede stap van de reinigingsmethode nog beter kan doordringen in de huid. De PreCleanse bevat onder andere olijf-, abrikozen-, rijstzemelenolie en Vitamine E. Ik ben werkelijk verliefd op dit product. De olie ruikt onwijs lekker en voelt heerlijk aan op de huid. Eerst breng je de olie met droge handen aan op je gezicht en nek en masseer je het rustig in (werkt zeer ontspannend). Vervolgens maak je je handen nat met lauw water en masseer je de huid en nek opnieuw. De olie wordt nu een beetje wittig en alle make-up, vet en vuil wordt in de emulsie opgenomen. Vervolgens maak je je gezicht schoon met lauw water. Je houdt een heerlijk zacht huidje over!
 
Maar dat is nog niet alles: nu is het tijd voor de Special Cleansing Gel. Dit is een zeepvrije, schuimende gel die de huid grondig reinigt en onzuiverheden verwijdert, zonder de vochtbalans van de huid aan te tasten. De gel bevat ingrediënten als Quillaja Saponaria (zeepboom), balm mint en lavendel. Dit is niet echt te ruiken, want de gel ruikt heel clean. Maar je voelt direct dat je met een kwalitatief goed product te maken hebt: de gel schuimt royaal, voelt heel glad aan op de huid en laat een fris gevoel achter.
 
De eerste paar weken voelde mijn gezicht na het reinigen een tikkeltje droog aan en er ontstonden zelfs wat droge plekjes. Ik moest duidelijk even wennen aan de grondige reiniging. Nu is dat helemaal over en kijk ik uit naar het moment dat ik mijn gezicht weer mag reinigen. Ik voel me daarna zo heerlijk fris en schoon!

Bij elk artikel mag Ze.nl producten van Dermalogica weggeven met een gezamenlijke waarde van ? 500,-.