Zoektocht naar de ware?

Reizen door Irma
Nul. Na drie weken Sydney stond de teller nog op nul. Ik had nul vriendinnen gemaakt. Dit was niet zoals ik van tevoren had bedacht hoe het zou gaan. Ik zou toch op dag twee al een leuke Australische meid tegenkomen, waar blijft die griet?

Actie

In week vier besloot ik dat het tijd werd voor actie. Ik zou wat actiever gaan zoeken en zelf eventueel potentieel vriendinmateriaal aanspreken. Ik heb nooit heel veel moeite gehad met praatjes maken en contact leggen, dus dit leek me een redelijk haalbaar plan. Maar waar?


Na een paar keer een meisje te hebben aangesproken in de pub kwam ik erachter dat er al snel gedacht wordt dat je op iets anders uit bent dan vriendschap (!). De yoga bleek ook niet ideaal, daar komen mensen toch meer voor hun rust en niet om naar mijn gekakel te luisteren. En daarnaast bleek dat de meeste Australische meiden helemaal niet op zoek zijn naar nieuwe vriendinnen. Zij hebben het net als wij in Nederland al razend druk met werk, vrienden, familie en sporten, heul veul sporten. Ik zou mijn ?ware Jacoba? toch ergens anders moeten zoeken.

Wat nu?
Nadat ik mijn beklag aan het doen was tegen een vriendin in Nederland en ik zei: ?Er moet toch in de hele stad toch wel iemand rondlopen zoals ik?? was haar reactie ?Waarom kijk je dan niet op het internet??. Aangezien mijn verkering en ik al een kleine honderd jaar bij elkaar zijn was het hele fenomeen internetdaten compleet aan mij voorbijgegaan. Het was niet eens in me opgekomen.


De date

Een date was snel gemaakt met een potentiële vriendin die er wel gezellig uitzag op een heel klein vierkant fotootje. En jawel, zoals bij iedere date kwamen een uur van tevoren de twijfels; wat als het niet klikt? Straks hebben we niets om over te praten? Maar na wat bemoedigende woorden van moeders (een ervaren internetdater) ?Het is echt niet eng, als het niets is ga je gewoon naar huis? was ik er helemaal klaar voor. En wat bleek? De date was een waar succes: het klikte heel erg goed, we hebben veel raakvlakken op werkgebied, we komen uit dezelfde stad (niet lullen maar poetsen), lezen dezelfde boeken en tijdschriften en onze vrienden kunnen het prima vinden.

Girls night out
Hoewel ik minder actief aan het zoeken ben, volgde na vriendin één al snel vriendin twee en drie en de teller loopt nog steeds op.  We hebben binnenkort zelfs een ware girls night out. Internet zorgt dus helemaal niet voor vervreemding, maar het brengt juist mensen dichter bij elkaar!
________________________________________________________________________________________

Irma, eind twintig, is met haar vriend voor een aantal jaar naar Sydney, Australië, vertrokken. Een stad en land zonder vertrouwde vrienden, familie en werk, vol nieuwe mogelijkheden. 
 
In deze column beschrijft Irma haar strijd een werkend en sociaal leven op te bouwen. Tijdens haar zoektocht maakt ze de meest hilarische, heel nieuwe en soms vreselijk bekende dingen mee.
 
Dit en nog veel meer komt aan bod in haar columns.