Lifestyle / Columns
Columns

De schatten van de kringloop

Reageer 0

Ik houd niet van winkelen. Ik kan nooit vinden wat ik zoek en de spullen die te koop zijn in de meeste winkels, zijn massa geproduceerd. Daarom ga ik naar de kringloop: originele spullen, kleding en boeken en een stuk goedkoper!
 
Een originele outfit scoren in een doorsnee winkelstraat zit er niet gauw in. De kleding komt met bakken tegelijk uit Azië en wordt gesleten aan iedereen die maar een dumpprijs wil betalen voor kleding die in een sloppenwijk in elkaar gezet is. Het ergste is nog, als die kleding niet meer past, wordt het vaak weggegooid. Breng het naar de kringloop! Some woman's trash is another woman?s treasure!
 
Boeken, borden, wijnglazen, een buffetkast, een leren jack en een rokje. Zomaar een paar schatten die ik de laatste keer gevonden heb tussen de spulletjes van de kringloop. Dat alles voor nog geen honderd euro! Nieuw kost een buffetkast al meer dan vijfhonderd euro. En geloof me: als je het niet zou weten, zou je denken dat ik die kast nieuw gekocht heb.

 

 

 
Ik snap dan ook niet dat mensen zo veel geld willen betalen voor iets als een bank of bureau. Natuurlijk kun je naar de Ikea gaan, maar dan heb je het zelfde interieur als de buurman. Uiteraard kun je sparen voor een mooie bank, maar als je eens wist wat mensen naar de kringloop brengen, dan verklaar je jezelf echt voor gek dat je honderden euro?s betaalt voor iets wat je tweedehands voor nog geen vijftig euro kan kopen.
 
Nu denk je waarschijnlijk: jij bent vast een student. Klopt, maar deze kringloopgekte heb ik van mijn moeder overgenomen. Die wil namelijk elk half jaar een nieuwe bank en met nieuwe exemplaren loopt dat nog al in de papieren. Daarom bezoekt ze bijna elke week (nee, zo erg ben ik nog niet) de kringloop. Ze heeft een kast vol prachtige wijnglazen, schaaltjes, borden, soepkommen en ander geneuzel. En als ze genoeg nootjes heeft gegeten van een schaaltje, dan wordt die terug gebracht naar de kringloop en koopt ze weer nieuwe. Zo gaat dat met bijna haar hele servies en halve interieur.
 
Ik wissel nog niet elke zes maanden van wijnglas, maar op het laminaat en de televisie na is mijn hele woonkamer ingericht met spullen van Marktplaats en de kringloop. En geloof me: It looks fabulous!
 
Koop jij je spullen allemaal nieuw? Of surf jij ook regelmatig op marktplaats en komen die mooie eetkamer stoelen eigenlijk van de kringloop?

 

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 9 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Joriet

  Wat een leuke reacties allemaal! En ik laat graag mijn huisje zien hoor :)

  @ Pem: als ik het in de kringloop koop, dan hoeven er in Azië daarvoor iig geen nieuwe set gemaakt te worden. Het idee van hergebruik is dat het leidt tot minder productie wat uiteindelijk natuurlijke bronnen bespaart ;)

  Tips voor leuke kringlopen rondom Utrecht:
  Restore Veenendaal voor kleding en meubels
  Kringloop Zeist voor boeken, meubels en leuke hebbedingetjes
  Driebergen voor boeken en hebbedingetjes
  Nieuwegein voor meubels, kleding en servies
  Kringloop Almere en Amersfoort zijn ook leuk!

  Het is altijd weer een verrassing wat er bij de kringloop staat, want je weet maar nooit wat mensen er gebracht hebben.

 • Nis

  Ook ik ben super benieuwd hoe je huisje eruit ziet! Misschien een idee voor 'een kijkje in het huis van ...' :) Daarnaast ben ik nog nooit in een kringloopwinkel geweest! als ik dit zo hoor is het volgens mij tijd om die stoute schoenen aan te trekken...

 • meonly

  Heerlijk dat snuffelen! We hebben ooit onze eettafel en stoelen voor een prikkie bij de kringloop gehaald. Precies het goede formaat en vorm!
  Ook voor babykleertjes kan ik daar vaak goed slagen!

 • nynke

  ik vind het heerlijk om door de kringloop te lopen en leuke spulletjes zoeken. en voor de zondag gaat dat lekker verder op marktplaats! :)

 • SuzannaTM

  Moet ook maar weer eens naar de kringloop!

 • PEM

  Ik snap dat je voor de originaliteit naar een kringloop gaat. Maar met dit: 'De kleding komt met bakken tegelijk uit Azië en wordt gesleten aan iedereen die maar een dumpprijs wil betalen voor kleding die in een sloppenwijk in elkaar gezet is.' vind ik raar van je. Jij gaat toch naar de kringloop om nog minder te betalen? En de dingen die jij vindt in de kringloop zijn vaak weg gedaan door anderen en dus ook vaak gemaakt in van die sloppenwijken....

 • MissLela

  heb laatst nog een geweldig set lampen los bij elkaar gezocht via Marktplaats die niet meer verkocht worden :) dan heb je echt iets origineels in huis voor een leuke prijs waar je normaal gesproken niet een lamp van kopen in een speciaal winkel >.<

 • Boterbloempje

  Ohh vet goed! Ik ga ook maar eens naar de kringloopwinkel, ben benieuwd!

 • Menno

  Dat is nog eens een manier om voor niet al te veel geld een blijvend origineel ingerichte woning te hebben. Petje af, hoor!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen