Lifestyle / Eten
Eten

Report: Smiths Bugles workshop bij Koffietijd

Wat is er af en toe nou heerlijker om ?s avonds voor de tv te eten? Zoutjes! Daarom heeft Smiths Bugles nu een nieuwe actie: Bugles, hoe vul jij ze? Ik volgde een exclusieve workshop om zelf een lekkere Bugles-vulling te maken.

Workshop
Of ik een workshop wilde volgen van Koffietijd?s Caspar om zelf vullingen te leren maken voor in de Bugles? Uhm.. Ik hou van eten, en specifiek van zoutjes. Ja dus! Maar wat bleek, het kwam ook op tv, en wel bij Koffietijd. Aiiii, scary! Maar uiteraard ging ik dat gewoon even doen, bikkel als ik ben. Euh... Help?

Restaurant Oak van Caspar Bürgi

And? action!
Eenmaal aangekomen in het restaurant van Caspar Bürgi worden ik en de andere bloggers en redactrices (o.a. Annick van Girlscene!) hartelijk verwelkomd door Caspar zelf, de regisseur, de cameramannen en de medewerkers van Smiths en het PR-bureau. Er worden wat shots gemaakt van onze binnenkomst en vervolgens dienen we één voor één in de camera te vertellen wie we zijn en waar we voor schrijven. En het stond er al in twee takes op: natural talent! Snel check ik m?n make-up tussen de opnames door. Hallo?! Wáár is de visagist?

Koken met Caspar

Smaken
Omdat elke redactrice haar smaakvoorkeuren van tevoren heeft aangegeven, wordt er voor iedereen een speciale vulling gemaakt die op haar wensen aansluit. En guess what: natuurlijk krijg ik een? chocoladevulling! Ik ben namelijk nogal een chocolademonstertje. Maar de combinatie Bugles met chocola? Ja, het schijnt lekker te zijn?

Het eindresultaat!

Aan de slag
Met z?n allen staan we in de keuken hevig te hakken, te snijden en te bakken. Omdat ik nu eenmaal niet zo?n keukenprinsesje ben en ik het al een hele opgave vind om m?n magnetronmaaltijd op te warmen, was ik bang dat ik niet culinair genoeg zou zijn. Maar mijn vulling was een eitje om te maken! Nadat iedereen klaar was konden we natuurlijk (met een camera op onze koppies om het te registreren) heerlijk smikkelen van onze selfmade vullingen (en de Bugles natuurlijk). Bekijk hier het recept van mijn chocoladevulling. Geloof me: hij was goddelijk!

Recept chocoladeroom met sinaasappellikeur
  • 200 g butterscotch chocolade
  • 8 el melk
  • 1 el sinaasappelsap
  • ½ sinaasappel, schil geraspt
  • snufje cayennepeper
  • 1 zak Smith Bugles Naturel

Hak de chocolade in stukken en laat hem au-bain marie smelten met de melk. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit goed. Laat vervolgens de substantie afkoelen. Serveer met de Bugles.

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Hier is mijn minute of fame?

Winnen
Omdat Smiths Bugles jou wil laten zien wat de mogelijkheden zijn voor het vullen van je Bugles hebben ze een actie opgezet. Heb jij namelijk een favoriete vulling? Deel deze dan op Smiths.nl. De beste tip wint maar liefst 10.000 euro! Bovendien geven wij binnenkort 2 workshops voor 2 personen weg van Caspar om zelf je eigen vulling te maken!