ZeReist: London Town, baby!

Reizen door Joriet
Je werkt hard en thuis blijven de huishoudelijke klusjes zich ook opstapelen. Tijd voor een get away! Londen is dan dé plek om werk en thuis even helemaal uit je hoofd te zetten en je over te geven aan de Londense cultuur!

Inmiddels ben ik alweer bijna vier jaar in Nederland, maar mijn jaar in Londen zal ik nooit vergeten. Een bruisende stad vol leuke mensen en er is altijd wat te doen. Of het nu dinsdagochtend is of zaterdagnacht; in Londen hoef je je niet te vervelen. Hier een paar tips van een insider van plekken waar je geweest moet zijn als je een paar dagen naar Londen gaat.

Punkers in Camden Town
Toen ik in Londen woonde was deze wijk nog helemaal niet zo bekend onder de Nederlandse toeristen, maar inmiddels weten steeds meer mensen de markten te vinden in de Camden Lock. Met de tube ben je zo in Camden Town waar je de meest fantastische markt ooit vindt.

Er zijn daar drie markten. Het beste kun je doorlopen naar de brug en daar links naar beneden gaan. Daar zit het grootste deel van de markt verstopt. Er zijn veel kraampjes te vinden van kunstenaars die hun spullen proberen te verkopen zoals zelfbedrukte t-shirts, kleding en sieraden. Ook kun je hier heerlijk eten voor een prikkie.

Camden Town staat bekend om de punkers en rockers die daar nog compleet met hanenkam en jaren ?80 kleding rondlopen. Amy Winehouse is degene die deze fantastische buitenwijk pas echt op de kaart heeft gezet: het is haar home town en toevallig ook die van Kate Moss. Deze tube halte mag je dus zeker niet missen!


Antiek op Portobello Market

De meest bekende markt van misschien wel de hele wereld dankzij de fantastische film Nothing Hill: Portobello Market. De markt staat bekend om het eten, de tweedehands spullen en de antiek die er verkocht wordt. Heerlijk om daar een middagje rond te struinen en te eindigen in een van de vele pubs.

Stappen in Leicester Square
Als je opzoek bent naar een goede club, zorg dan dat je er op je best uitziet en geen gympen draagt. Gympen en kleding van sportmerken worden in veel clubs niet gewaardeerd. Ga dan naar Liecester Square. Daar staan altijd proppers op je te wachten.

Ga opzoek naar leuke jongens met een lijst in hun hand. Die hebben een overzicht van welke muziek en dj?s er die avond in de clubs draaien. Noem je muziekvoorkeur en deze mannen krijgen je zonder moeite de beste clubs ingeloodst. Tips: Zoo Bar, Penthouse en Sound zijn leuke clubs.


Kunst in National Portrait Gallery

De kunstliefhebbers onder ons mogen The National Portrait Gallery niet missen. Deze zit verstopt achter National Gallery. Dit museum heeft vaak prachtige tentoonstellingen en schilderijen met een bijzonder verhaal. Hier zijn veel portretten van celebrities te vinden en het heeft naast schilderijen nog weleens nieuwe media kunst hangen.

Wat leuk is aan het culturele leven in Londen, is dat bijna alle musea gratis zijn! Niets geen dure kaartjes en spijt als de tentoonstelling tegenvalt. De ultieme kans om eens te kijken of musea wat voor jou zijn, zonder dat het je een cent kost!


Het romantische Waterloo

Op de parken na (die natuurlijk ook leuk zijn om een wandelingetje door te maken als het mooi weer is) is het plekje onder de London Eye misschien wel de meest romantische plek van Londen. Stap uit bij Station Waterloo en loop naar de Themes. In het weekend spelen hier vaak straatmuzikanten en entertainers en ?s avonds kun je vanaf die plek het prachtig verlichte Houses of Parliament zien. Dé plek om een mooie trip door Londen af te sluiten met je lover of een vriendin! 

Wat vind jij een echte hotspot in Londen?

Fotocredits House of Parliament: londontravelogue
Fotocredits Portobello Market: allegroinvenice