'Mannen en vrouwen kunnen niet bevriend zijn'

Relaties door Redactie Ze.nl
Een vriendschap zonder spanning tussen heteroseksuele mannen en vrouwen zou niet bestaan. De seksuele aantrekkingskracht tussen de twee zou hierbij in de weg staan. Dit is gebleken uit een Amerikaans onderzoek.

Onderzoekers van de University of Wisconsin bestudeerden vriendschappen van ruim 400 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen de 18 en 52 jaar. Uit het onderzoek is gebleken dat met name mannen vrij gemakkelijk toegeven dat ze zich aangetrokken voelen tot hun vriendinnen. Vrouwen daarentegen ontkennen zulke gevoelens te hebben voor hun mannelijke vrienden. Zij kunnen dus beter met een vriendschap zonder spanning dealen. Dit laat de website Gawker weten.

 
Ook is gebleken uit het onderzoek dat hoe meer iemand zich aangetrokken voelt tot zijn of haar vriend(in), hoe minder tevreden die persoon is over zijn of haar huidige liefdesleven. Wanneer hij of zij erg tevreden is over de liefde, dan is er bijna geen sprake van gevoelens bij één van de twee personen.

"Een vriendschap tussen mannen en vrouwen is natuurlijk relatief nieuw in de geschiedenis van de mens. Oerinstincten van de mens zullen snel de overhand nemen bij een vriendschap. Ook al zeggen de betrokken personen dat ze alleen vriendschappelijke gevoelens voor elkaar hebben, vaak blijkt dit dus niet zo te zijn?, aldus professor in de psychologie April Bleske-Rechek.

Denk jij dat een vriendschap tussen een man en vrouw zonder spanning bestaat?