Lifestyle / Wonen
Wonen

Kijkje thuis bij: Iris

Reageer 0
Kun jij het ook niet laten om bij vreemden naar binnen te gluren om de inrichting van hun huisje te bekijken? Dan is deze rubriek echt iets voor jou! Wij gunnen je namelijk een kijkje thuis bij verschillende vrouwen.
 
Deze keer zijn we op bezoek in het hoekhuis van onze ZeMama-columniste Iris en haar gezin! "We kochten dit huis in 2005 en hoewel het in goede staat was, hebben we er toch twee maanden in geklust om het helemaal naar onze zin te maken. Het huis is gebouwd in de jaren '70 en het grappige is dat we er in het begin onbewust allerlei seventies details in verwerkten. Zo hadden we een kerriegele muur en retro Gispen eetkamerstoelen. Ook de lampen boven de eettafel en de draaifauteuil waren in die stijl. Door de jaren heen zijn we dat wat gaan afzwakken."

De stijl van hun woning is kort samengevat: een originele mix van modern met tweedehands in een rustig maar sfeervol geheel. "Hoewel ik een rommelige kamer met veel prullaria heel gezellig kan vinden bij anderen, woon ik liever in een huis dat rust en ruimte uitstraalt, maar ondertussen toch gezellig en warm aanvoelt. Die warmte probeer ik te creëren door veel hout en kleuren te gebruiken. Zo hebben we bordeauxrode keukenmuren en een mosgroene wand en schouw in de woonkamer." 

Oude keukenkast, broodtrommel en Frans servies; alles via Marktplaats.

Links: Deze seventies draaifauteuil hebben we van mijn schoonouders gekregen. Mijn man heeft er als peuter nog weleens in liggen slapen. Wij hebben hem opnieuw laten bekleden en zitten er nu vaak in, lekker naast de open haard.
Rechts: Op Franse brocantes heb ik antieke kaarten, tijdschriften en foto's verzameld en samengebracht in deze collagewand.

"De 'hippe kitsch' trend is niet aan mij besteed: Mexicaanse tafelkleedjes, plastic buddha's of oud Hollands spul, ik geef er niets om. Sowieso hou ik niet van interieurs die zo weggelopen lijken te zijn uit een woonprogramma. Ik wil een bepaalde eigenheid zien. Daarom ben ik ook dol op een mix van modern en tweedehands. Oude spullen hebben een verleden en stralen originaliteit uit."

Links: De tafel waar we met ons gezin aan eten en waar ik na kinderbedtijd mijn columns schrijf, op de laptop.
Rechts: Veel mensen denken dat hij er alleen voor de sier staat, maar deze piano doet het echt en ik speel er ook op. De kandelaars heb ik er apart bij gekocht, via Marktplaats.
 
Eén van de vele brocante kastjes in ons huis. Deze staat op de slaapkamer.

"Ik ben een sucker voor oude kastjes en lampen, het liefst met een Franse uitstraling. Marktplaats is wat dat betreft een Walhalla. Half Nederland heb ik doorkruist voor het perfecte kastje of die ene plafonnière. Maar ook oude spiegels, antiek servies, bestek, geweien en zelfs een schilderij kocht ik via Marktplaats." 

Geen standaard kinderkamer voor onze oudste. Aangezien hij dol is op dieren en natuur, bedachten we het thema 'blokhut'.

Links: Seventies lampje op het nachtkastje, via Marktplaats.
Midden: Voor de slaapkamer van de jongste hebben we gekozen voor een vrolijk en druk vogelbehang van Pip, wat ook perfect past bij zijn karakter. Mijn zusje maakte het vogelhuisje.
Rechts: Ik ben dol op geweien vanwege de link met de natuur.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw interieur! Als jij ons - en de leZeressen - een kijkje wil gunnen in jouw huis, neem dan contact met ons op via redactie@ze.nl. En wie weet staat jouw interieur binnenkort dan wel op Ze.nl!

Lees en bekijk ook de vorige edities van Kijkje thuis bij! Is de stijl van Iris iets voor jou?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 9 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Rinskje

  Mooi en huiselijk en een heel eigen style, I love it!! Zo leer je de persoon achter de blogs een beetje beter kennen;) Die piaaaanooow!! Aah die wil ik, die wil ik!!!! Haha, prachtig hoor! En je blog heb ik weer smakelijk om gelachen;) Maar de foto,s zijn prima gelukt, kan zo in een blad:-)

 • Karin

  Mooi, echt een eigen stijl! En hilarische column op je blog btw :D

 • Snoessepoess

  Mooi zeg! Alles ziet er zo mooi en perfect uit. Ik vind dat dit inderdaad ook zo in een woonmagazine zou kunnen staan.

 • Lana

  Erg mooi, als je zat bent van het schrijven zou je altijd nog kunnen proberen om als interieur stylist aan de slag te gaan.

  Je zegt dat niet zo houdt van niet van 'interieurs die zo weggelopen lijken te zijn uit een woonprogramma", maar ik vind jou interieur daar juist wel op lijken (en dat bedoel ik positief omdat alles zo bij elkaar past en het net lijkt of het door een stylist gedaan is, die werken vaak ook met oud en nieuw door elkaar).

 • Dèsi-Belle

  Wauuuw! Hier zou ik zo in kunnen trekken! Prachtig!

 • noukiekoekie

  Leuk zo, in de slaapkamer. Vind je fotowand en stoel bij de haard ook erg leuk :)

 • Claudia

  Heel erg leuk!
  Het thema van de kinderkamer vind ik zo origineel (de blokhut kamer).

 • MissLela

  gezellig! :)

 • Sophie

  wauw wat een prachtig huis! Ik ben stik jaloers op op al die vintage details!

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen