Chicklit boeken top 5 - mei

Media door Redactie Ze.nl
Elke maand verschijnen er nieuwe boeken, véél nieuwe boeken. Dit maakt het kiezen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig is daar Chicklit.nl: jouw personal assistant op het gebied van boeken. Lees hier hun top vijf van mei!

Chicklit.nl

leest alle boeken voor je en vertelt je precies welke je zeker weten móet lezen of welke je beter in de boekhandel kunt laten staan. Hieronder vind je een overzicht van de laatste toppers.

Vriendinnen boven alles ? Ann Brashares
Tien jaar geleden raakten ze hun gezamenlijke spijkerbroek in Griekenland kwijt, maar Tibby, Lena, Carmen en Bridget zijn nog altijd elkaars steun en toeverlaat. Of niet...? Wanneer de vier vriendinnen een uitnodiging van Tibby ont­vangen met daarbij een vliegticket naar Griekenland, kunnen ze haast niet wachten om hun vriendschap nieuw leven in te blazen. Maar eenmaal op het Griekse eiland aangekomen, blijken de zaken heel anders te liggen? Kan hun vriendschap deze schok te boven komen?

Tussen twee zussen ? Jane Fallon

Abi is altijd ?het zusje van? geweest. De drie jaar oudere Caroline ? of nee, Cleo, zoals ze genoemd wil worden ? werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is. Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren. Eindelijk zullen de zussen weer hun onderlinge band aanhalen ? toch?

Julia & ik - Camille Nou Pagán
Marissa Rogers hoeft geen plaatsje in de spotlights. Ze voelt zich prima thuis op de achtergrond, waar ze zich kan koesteren in het gezelschap van haar vriendin Julia, die altijd en overal het stralende middelpunt is. Tot Julia wordt aangereden door een taxi. Ze overleeft het ongeluk, maar door een hersenbeschadiging raakt ze haar geheugen kwijt en verandert haar persoonlijkheid drastisch.
Julia begint aan een pijnlijke worsteling om haar verloren herinneringen terug te krijgen - waarbij ze ook voorvallen opdiept die Marissa liever had willen vergeten. Het zorgvuldig geconstrueerde evenwicht tussen hen beiden wordt hierdoor danig verstoord. Is Julia nog wel de beste vriendin die Marissa nodig heeft? Of wordt het tijd dat ze op eigen benen leert staan en zelf haar toekomst gaat vormgeven?

Verhandeld ? Sophie Hayes
Sophies leven gaat niet over rozen: haar vader toont al sinds haar geboorte geen enkele interesse, het huwelijk van haar ouders staat op springen en haar vertrouwen in jongens is compleet verdwenen. Maar gelukkig heeft ze Kas, haar Italiaanse vriend die altijd voor haar klaarstaat, een luisterend oor biedt en van haar houdt. Ze waagt de sprong en gaat naar Italië. Drie dagen lang waant ze zich in de hemel: Kas houdt onvoorwaardelijk van haar! Ze krijgt langzaam weer vertrouwen in zichzelf en de toekomst, maar dan verandert Kas. Hij wordt koud, afstandelijk, gewelddadig. Hij dreigt haar familie te vermoorden als ze niet doet wat hij wil: ze moet aan de slag als prostituee om zijn schulden te betalen. Maanden van angst, pijn en vernedering volgen, tot ze eindelijk de moed vindt om te vluchten. Ze belt haar moeder om hulp, maar zal die haar op tijd bereiken?

Chez Rachel ? Rachel Khoo
In de kleinste keuken van Parijs kookt een Engelse met bijzonder veel talent: Rachel Khoo. Met haar frisse kijk op de Franse keuken en een uitzonderlijk gevoel voor smaak, kleur en compositie is Rachel al met recht de nieuwe Julia Child genoemd. Haar recepten zijn onmiskenbaar Frans, maar niet moeilijk: elke kok thuis kan ze maken. Of het nu gaat om een Provençaalse stoofschotel, een authentieke kippensoep of een quiche lorraine, de recepten van Rachel smaken naar meer!

Lees ook de vorige edities van de boeken top 5!

Op zoek naar nog meer boekentips? Kijk dan op Chicklit.nl!