Report: Nederlandse Coiffure Award gala

Haar door Redactie Ze.nl
Zondag 13 mei vond in de RAI Amsterdam het jaarlijkse Coiffure Award gala plaats. Hester Wernert-Rijn won voor het tweede opeenvolgende jaar de Hairdresser of the Year Award. Een topprestatie! Ze.nl was erbij.

De Coiffure Award bestaat alweer eenentwintig jaar en deze wedstrijd voor kappers laat elk jaar een hoger niveau zien. Het was voor de jury ook dit jaar weer lastig om de genomineerden te kiezen; laat staan de winnaars in maar liefst twaalf categorieën! Spraakmakend dit jaar waren - zoals altijd - de foto?s in de categorie Avant Garde. Maar ook de Pers Award en Consumer Award konden door de mooie foto's niet aan je aandacht ontsnappen.

De creaties van Hairdresser of the Year Hester Wernert-Rijn
 
Deceptive Beauties

Er is echter maar één overall-winnaar en dat is Hester Wernert-Rijn. De jury zei over haar winnende collectie Deceptive Beauties: "Het zijn sterke, individuele beelden met heel verschillende structuren qua coupes, styling en kleur." Zie het beeld en je begrijpt meteen wat Hester zelf over haar collectie zegt: "Ik laat diversiteit zien binnen kleur, grafische vormen en zachte bewegingen."

Winnares Hester
Hester Wernert-Rijn is vanaf 2007 medeoprichtster en eigenaresse van de Amsterdamse salon Mogeen en Mogeen Haarschool. "Ons team durft haarkennis te etaleren, te delen. Bij ons leer je de basis, die je kunt toepassen bij shows, editorials, shoots en tv. Ik ben verliefd op haar, ik hou van haar. Ik kan dit nog eeuwen doen.?

De creaties van Avant Garde winnaar Petra van den Burg
 

Behalve Mogeen ligt Hesters kappershart ook bij internationale shows van ontwerpers als Yohji Yamamoto, Jan Taminiau, Stella McCartney en Iris van Herpen. Haarcreaties maken voor toonaangevende (inter)nationale magazines is ook onderdeel van haar portfolio. En ach, haarlooks maken voor BN'ers, why not? Oftewel: Hesther is een veelzijdig talent en altijd bezig met haar vak. Haar statement is dan ook: "Iets inspirerend maken, creatief zijn, niet te theatraal maar wel modisch verantwoord en tijdloos. Dat is een soort euforie voor mij!"

Chantal Janzen
Elk jaar presenteert een andere BN'er de Coiffure Award en dit jaar was de eer aan Chantal Janzen. Eerlijk is eerlijk: het podium was van haar! Ze kwam op met een seventies krullencoupe, later ingeruild voor een chique golvend kapsel compleet met nieuwe outfit. Ze eindigde de avond met een stoere rock look en liet hiermee absoluut zien wat haar kan doen met je uitstraling.

Creaties van Press Award winnaar Dominic Vleer

Coiffure Award

De Coiffure Award vond voor de 21ste keer plaats en werd georganiseerd door Schwarzkopf Professional en het magazine Coiffure. Met dit evenement creëert de organisatie op een eigentijdse manier draagvlak en bekendheid voor het Nederlandse kappersvak.

 
Voor meer info zie coiffureaward.nl.
 
Geschreven door: Marjanne Riemens

Fotocredits: Duy Quoc Vo (creaties van Hester Werner-Rijn)
Richard Monsieurs (creaties van Petra van den Burg)
Ivo de Kok (creaties vanDominic Vleer)