Rocky Road

Eten door Anouk
Zin in iets lekkers voor bij de thee vanavond, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Rocky Road is een zoete Engelse lekkernij van chocolade, marshmallows en biscuitbodem. Binnen een kwartiertje ben je klaar!

Handig: Rocky Road hoeft niet in de oven. Het duurt alleen wel zo'n drie uur voordat je het uit de koelkast mag halen? Snel boodschappen doen en beginnen dus, dan heb je vanavond nog wat lekkers!

Wat heb je nodig?

  • 400 gr pure chocolade
  • 100 gr biscuitjes
  • 60 gr boter
  • 50 gr marshmallows (spekjes kunnen ook)


Hoe maak je het?
  1. Verkruimel de biscuitjes met de hand of in de keukenmachine tot poeder.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in een bakje in de magnetron. Voeg de gesmolten boter toe aan de verkruimelde biscuitjes. Even goed mengen.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen van de springvorm nog even goed in met boter.
  4. Verdeel vervolgens het biscuit-botermengsel over de bodem en druk het goed aan. Scheur de marshmallows (of spekjes) in kleine stukjes en strooi deze eroverheen.
  5. Smelt de chocolade (kan au-bain marie, met een beetje boter in een steelpannetje of in een bakje in de magnetron). Giet deze daarna over de biscuitbodem en spekjes heen. Met een lepel kun je de chocolade voorzichtig verdelen over het oppervlak.
  6. Zet de Rocky Road een kwartier in de vriezer en daarna zo?n drie uur in de koelkast. Hierna kun je ?m in stukjes snijden en op(vr)eten!
EetZe!