Vrouwen hebben meer minnaars dan mannen

Relaties door Redactie Ze.nl
Ontrouwe vrouwen hebben gemiddeld meer minnaars dan ontrouwe mannen minnaressen hebben: 2,3 tegenover 1,8. Wij mogen dan misschien in het algemeen minder vreemdgaan dan mannen, maar als we eraan beginnen, nemen we het ervan..!

Uit onderzoek onder 4000 leden van Undercover Lovers, een datingsite voor getrouwde personen, is gebleken dat vrouwen gemiddeld met meer mannen vreemdgaan dan andersom. ?Wanneer vrouwen besluiten om vreemd te gaan, hebben ze veel meer kans om iemand te vinden die dat ook doet. Dit komt doordat mannen eerder hun vrouw bedriegen. Tegelijk hebben de vrouwen de controle: zij beslissen dus of en wanneer het geflirt wordt omgezet in seks", aldus Emily Pope van Undercover Lovers

Vrouwen gaan om andere redenen vreemd dan mannen: wij zijn op zoek naar emotionele bevrediging, romantiek en verbetering van ons zelfvertrouwen. Vrouwen worden dan ook vaker verliefd op de minnaar dan mannen op hun minnares. Mannen gaan vreemd voor de spanning, omdat ze zich vervelen of om hun ego te strelen.


Als getrouwde vrouwen vreemdgaan, doen ze dat sneller na het jawoord dan hun echtgenoten: gemiddeld vijf jaar na hun huwelijk. Mannen wachten hier een jaartje langer mee. Ook gaan vrouwen op een jongere leeftijd vreemd: 37 jaar tegenover 42 jaar van de mannen.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 80% van de vrouwen die vreemdgaat nog getrouwd wil blijven. De affaire wordt dus gezien als een leuk extraatje. Dat ontrouwe personen niet fair zijn wisten we al, maar hiervan kijken wij helemaal op: als ze zelf worden geconfronteerd met ontrouw zou meer dan 40% van de vrouwen, en 30% van de mannen, diezelfde dag nog een scheiding aanvragen. Ondanks het feit dat ze zelf dus ook vreemdgaan... 

Zou jij je inschrijven op een datingsite voor getrouwde personen?