Seks & relaties / Relaties
Relaties

Anna: ?Ik ben streng christelijk en val op vrouwen?

Reageer 0

Op haar zestiende ontdekt de streng gereformeerde Anna dat ze op vrouwen valt. Jarenlang moet ze haar gevoelens onderdrukken. ?Mijn vader noemde homoseksualiteit ?een gruwel in Gods ogen?, dat voelde vreselijk.?

Het christendom maakte vroeger al een groot deel uit van Anna?s leven. ?Ik ging zondags twee keer naar de kerk en  's middags naar de zondagsschool. Bij elke maaltijd werd gebeden en gedankt voor het eten en op de basisschool begon elke dag met het zingen van psalmen.?

Als puber voelde Anna zich anders dan anderen. Terwijl haar vriendinnen allemaal een vriendje kregen, kon zij maar geen jongen vinden op wie ze verliefd kon worden. ?Ik ontdekte al snel dat ik op vrouwen viel, maar ik wilde hier niets van weten. Ik hoopte dat ik misschien biseksueel zou zijn. Na een tijd werd mijn gevoel steeds duidelijker en kon ik het nog maar moeilijk ontkennen.?


Depressie
Anna werd depressief van haar gevoelens, omdat ze dacht dat ze nooit een vriendin zou mogen hebben. Homoseksualiteit was volgens haar familie en omgeving een zware zonde. Anna worstelde iedere dag weer opnieuw met haar gevoelens en probeerde jongens leuk te vinden. ?Ik zoende zelfs met ze in de hoop dat ik er iets bij zou voelen. Tijdens het zoenen dacht ik dan aan vrouwen, dat hielp me om het leuker te vinden. Na een tijd kon ik mijn gevoelens niet meer onderdrukken en besloot ik eraan toe te geven. Geen jongens meer voor mij, maar ook geen vrouwen. Ik moest van mezelf accepteren dat ik dan maar geen relatie zou krijgen. Nooit meer. Ik probeerde me te focussen op andere dingen en ik hield mezelf voor dat ik ook zonder een relatie een leuk leven zou kunnen hebben.?

Coming out
Anna?s ouders merkten aan hun dochter dat ze niet lekker in haar vel zat. ?Toen ik een weekend thuis kwam, vroeg mijn moeder wat er toch met me aan de hand was. Ik wilde er niets over kwijt. Mijn moeder stelde me verschillende vragen. Ben je zwanger? Heb je een relatie met een getrouwde man? Ben je lesbisch? Ik schrok, maar toch antwoordde ik met ?ja?, waarna ik heel erg moest huilen. Mijn moeder troostte me en zei dat het niet erg was, zolang ik er maar niets mee deed.? Haar ouders dachten dat het slechts een fase was, waaraan therapie een einde kon maken. Toch was ze opgelucht. ?Ze wilden niet dat ik een relatie zou hebben met een andere vrouw, maar ze hielden nog wél van me en ze gooiden me niet het huis uit. Dat was al heel wat.?


Een relatie
Al snel kreeg Anna een vriendin, maar haar ouders wilden hier niets van weten. ?Mijn vader noemde homoseksualiteit ?een gruwel in Gods ogen?, dat voelde vreselijk.? Na een lange tijd accepteerden ze dan toch haar relatie en mocht Anna?s vriendin ook bij haar ouders thuis komen. ?Ze waren het nog steeds niet eens met mijn keuze, maar ze gunden me wel een gelukkig leven. Als ouders hadden ze het geaccepteerd, maar op religieus niveau waren ze het nog niet met me eens. Dat was nog wel moeilijk.?

In diezelfde periode leerde Anna haar vrienden pas echt kennen. Ze lieten haar één voor één vallen. ?Mijn vrienden hadden moeite met het accepteren van mijn geaardheid en ze begrepen mijn gevoelens niet. Ik voelde me enorm in de steek gelaten. Tegenwoordig heb ik nieuwe, niet-christelijke vriendinnen met wie ik beter kan praten over mijn gevoel. Ik kan nu meer mezelf zijn. ?

Tegenwoordig zit Anna bij een Protestants Kerkgenootschap waar ze geaccepteerd wordt als lesbische vrouw. Dit geeft haar veel rust. ?Geloof en homoseksualiteit gaan wel degelijk samen.? Ook is ze inmiddels al jaren gelukkig met haar vriendin. ?Hoewel mijn ouders er nog steeds moeite mee hebben, hebben ze met onze relatie leren leven. Ik heb me erbij neergelegd dat ze het nooit helemaal zullen accepteren.?

Lees ook onze vorige real life verhalen.
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 7 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • christenandgay

  @anoniem

  Ik ben het met Chantal eens. Wie ben jij om te oordelen of zij wel of niet een goede christen is!!!
  En of de PKN een goede kerk is of niet! Of homoseksualiteit wel of niet goed is volgens de bijbel.

  Laat me je ff uit de droom helpen schat. De bijbel is op verschillende manieren te interpreteren en de teksten die jij op noemt hebben van oorsprong niet eens wat met homoseksualiteit te maken, maar omdat men graag homoseksualiteit en het handelen afkeurt wordt het ten pas en on te pas gebruikt.

  Zullen we het gaan hebben over andere daadwerkelijke gruwels in Godsogen die nog wel gebruikt worden:
  1: Roken
  2: Eetverslaving met alsvolg obesitas
  3: Echoïsme
  4: Discriminatie (en ja christenen doen het ook. Vooral als het om homo's gaat!)
  5: Ruzie maken over welke doop de ware doop is.
  etc.

  En dan ga jij zijken over het feit dat Anna hierboven lesbisch en christen en praktiserend is? Sorry hoor, maar dan ben je echt niet lekker.
  En bovendien, waarom anoniem?

  Anna heefft een geweldige stap gedaan en ik wens haar al het geluk toe!

 • Anoniem

  'Een gruwel in Gods ogen' komt uit de Bijbel, de beste man verzint dit niet zomaar. In de Bijbel staat ook heel duidelijk dat een man alleen met een vrouw mag samenzijn, en een vrouw alleen met een man. (Denk Sodom & Gomorra etc.) God is hier HEEL duidelijk over.

  Dit betekent niet dat je als ouders je kind af moet wijzen, integendeel. Het is alleen de levenswijze (samenleven met iemand van hetzelfde geslacht) waar je het niet mee eens bent op basis van de bijbel.

  Wat Anna betreft snap ik dit niet helemaal? Waarom geeft ze hier aan toe terwijl de Bijbel er ZO duidelijk over is? Dat sommige kerken als de PKN hier lauw in zijn, zegt genoeg over de kerk zelf. (Vergeet niet dat er ook genoeg in het NT over staat, in Kolossenzen bijv. heeft Paulus het over een kerk waarin homosexualiteit ook voorkomt, en waarin hij mensen terecht wijst)

  Mensen die geen Christen zijn snappen dit denk ik niet. Jezus volgen betekend RADICAAL zijn....niet de wereld en haar zondige lusten achterna gaan, maar je volledig overgeven aan God. Je kunt jezelf geen Christen noemen en ondertussen doorgaand in zonde leven, terwijl je weet dat God heel duidelijk is over dit soort zaken.

  Ik snap dat je er niets aan kunt doen dat je lesbisch of homo bent. Maar het is WEL jouw keuze wat je er mee doet.

 • queenoftheroad

  Zelf heb ik niets met het geloof of God en ik vind het altijd moeilijk om dergelijke schrijnende verhalen te horen. Potdikkie 'Anna', wat zul jij het daar moeilijk mee gehad hebben. Ik vind het hartstikke dapper en bewonderenswaardig dat je tóch een manier hebt gevonden om het ten eerste voor jezelf te accepteren, tóch verteld hebt aan je ouders en je ook voor je geluk hebt durven kiezen. Diep respect daarvoor! Fijn dat je ouders in ieder geval doorhebben dat jij ook recht hebt op je geluk. Helemaal bijdraaien zullen ze misschien nooit, maar ik denk dat hier de gulden middenweg al een hele stap voorwaarts is. Ik wens je heel veel geluk en liefde samen met je vriendin en je ouders.

 • Eev

  @DÈSI-BELLE: Ben 't compleet met je eens. Dát vind ik pas 'een gruwel in Gods ogen.'
  Heel verdrietig dat dat nog steeds bestaat, maar goed. Fijn dat de situatie nu positiever is voor je, Anna, en dat je je hebt neer kunnen leggen bij jouw ouders ideeën.

 • Dèsi-Belle

  Dat je streng-gelovig bent, oke... Maar dat je als ouder je eigen kind nooit kan accepteren zoals hij/zij is zal ik nooit begrijpen.

 • SuzannaTM

  Wat erg dat er toch veel van dit soort situaties nog steeds bestaan. De nicht van mijn vader heeft precies hetzelfde met haar ouders. In het begin werd de zin "als je maar hard genoeg bid, dan gaat het vanzelf over" vaak herhaald. Nu gaat het beter en mag haar vriendin ook over de vloer komen en is ze veel gelukkiger.

  Goed dat je je verhaal durft te vertellen, want er zijn vast nog meer meiden die hetzelfde probleem hebben.

 • Anoniem

  Wat goed dat je toch voor jezelf hebt gekozen en een leuke vriendin hebt gevonden. Geloof heeft inderdaad niks te maken met je geaardheid. Ik geloof zelf niet in god, en ben ook niet lesbisch, maar ik heb wel respect voor je verhaal. Het zal best een lastige tijd zijn geweest voor je, en het is stoer dat je je eigen weg hebt gekozen :)

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen