Cake pops

Eten door Anouk
Cake pops zijn een variant op de cupcakes. Ze zien er vrolijk uit en smaken ook erg lekker! Het leuke eraan is dat je er veel mee kunt variëren, door een andere cake, coating of topping te kiezen. Ze.nl geeft je het basisrecept.
 
Wat heb je nodig?
(ongeveer 35 stuks)
 
Cake:
? boerencakemix
? 200 gr boter
? 4 eieren
 
Frosting:
? 25 g bloem
? 120 ml melk
? 100 gr roomboter
? 100 gr poedersuiker
 
Coating:
? 100 gr chocolade
? 250 gr marsepein
 
Topping:
? Versiersuiker (Dr. Oetker)
? Spikkels
 
 
Hoe maak je het?
 1. Maak de cake een dag van tevoren volgens het recept op de verpakking.
 2. Verkruimel de cake de volgende dag.
 3. Klop de melk en bloem door elkaar en breng het daarna aan de kook. Blijf ondertussen kloppen met de garde. Als het dik is, haal je het mengsel van het vuur af. Even af laten koelen.
 4. Mix ondertussen de roomboter en poedersuiker door elkaar. Als het bloem-melk mengsel is afgekoeld, mix je dit door de botercrème heen.
 5. Doe de cakekruimels bij de frosting en kneed het goed door elkaar. Daarna kun je ongeveer vijfendertig balletjes gaan rollen. Laat de balletjes vervolgens een kwartier afkoelen in de vriezer.
 6. Smelt de chocolade. Dit kun je doen door de chocolade in stukjes te breken, in een schaal te doen en ongeveer twee minuten in de magnetron te zetten. Begin ook met het kneden en uitrollen van de marsepein, zodat deze lekker soepel wordt.
 7. Zet een bakplaat met bakpapier klaar, zodat je daar de beklede balletjes straks op kunt leggen.
 8. Kwartier voorbij? Nu kun je de cakeballetjes gaan versieren. Doop een deel van de balletjes in de chocolade en rol ze vervolgens door de topping (spikkels). Rol de marsepein om het andere deel van de balletjes heen. Je kunt deze vervolgens in versiersuiker dopen. 
 9. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze een paar uur afkoelen. Of leg de balletjes in een schaal en laat de schaal een uurtje in de koelkast staan.
 10. Afgekoeld? Prik elk balletje op een satéprikker en steek ze bijvoorbeeld in een vergiet, zodat je de cake pops leuk kunt presenteren.
   

 
Tips
 • Je kunt ook een kant en klare boerencake in de supermarkt kopen, zo hoef je niet een dag te wachten voordat je aan de slag kunt.  
 • Wil je wat meer variatie? Bak een chocoladecake in plaats van een gewone cake.
 • De coating zou je ook over kunnen slaan. Versier de cakeballetjes bijvoorbeeld met verschillende kleuren siersuiker, dat ziet er ook leuk uit en smaakt net zo lekker!
 • Je kunt de cake pops ook versieren met kokos, nougatine of andere zoete versiersels van Dr. Oetker.