YouTube-toppers: Beroemd in het buitenland

Media door Petra
Voor sommige artiesten reikt de roem niet verder dan de Nederlandse grenzen. Maar er zitten een aantal topartiesten bij die het wél in het buitenland hebben gemaakt. Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet!

DJ Tiësto - We Own The Night

DJ Tiësto is hét voorbeeld van iemand die het helemaal gemaakt heeft in het buitenland. Hij is maar liefst drie keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 18,4 miljoen euro.

Kane - Rain down on me


De mannen van Kane hebben wat kleine succesjes in het buitenland gehad. Zo stonden ze in de Engelse en Portugese hitlijsten. In samenwerking met Tiësto is dit nummer een hit geworden in België.

2 Unlimited - Twilight Zone

2 Unlimited was de eerste groep die housemuziek op echte grote schaal tot een internationaal commercieel succes wist te maken. In de jaren '90 scoorden ze wereldhit na wereldhit. In totaal verkochten zij wereldwijd meer dan 20 miljoen platen.

Candy Dulfer - Lily was here


Al op jonge leeftijd trad Candy op met haar vader, die ook een bekende saxofonist is. Met deze dame is het daarna heel goed gegaan: ze heeft met topartiesten samen mogen werken. Denk aan Prince, Dave Stewart van The Euritmics, Van Morrison en David Guetta.

Junkie XL - Today

Tom Holkenborg, de echte naam van deze dj en producer, woont op dit moment in de VS en maakt tegenwoordig vooral muziek voor films en series. Denk aan: The Matrix.

André Rieu - Waltzing Mathilda

Ja ja, Andre Rieu is een heeeele grote man. Hij verovert de wereld met zijn meeslepende vioolmuziek. In 2010 werd hij helaas geteisterd door een virusinfectie aan zijn evenwichtsorgaan, waardoor geplande optredens in Groot-Brittannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland gecancelled moesten worden.

Whitin Temptation - Mother Earth

Deze symfonische metalband is één van de succesvolste bands in z'n genre. Dat kan ook niet anders met maar liefst 43 muziekprijzen op zak. In de VS schalt deze band regelmatig via de radio uit de speakers.

Vengaboys - Boom Boom Boom Boom!!


Wie kent ze niet en heeft niet op de 'happy tunes' van de Vengaboys gedanst? Deze groep is megaberoemd geworden en in 2001 was er zelfs een nummer van de Vengaboys te horen in de film Charlie's Angels.

Gerard Joling - Ticket to the Tropics


Onze enige echte Geer! Deze knaller van een hit sloeg 27 jaar geleden in als een bom! En niet alleen in Nederland.

Loïs Lane - It's the first time


Deze twee zusjes Suzanne en Monique Klemann hadden met It's the first time hun grote doorbraak en zijn in Amerika bekend onder de naam Lois L. Zelfs Prince kreeg interesse en heeft een aantal nummers voor de zusjes geproduceerd, ook mochten ze in zijn voorprogramma spelen.

Lees ook de vorige edities van de YouTube-toppers!

Weet jij welke Nederlandse bands er nog meer beroemd in het buitenland zijn geworden?