Internetdaten: hot or not?

Single & daten door Verena
Tegenwoordig is de kroeg al lang niet meer de enige optie voor het opdoen van leuke contacten. Internetdaten is onderdeel van het nieuwe tijdperk. Sta jij open voor het vinden van een lief of scharrel via internet? Of vind je dat maar niets? 
 
Steeds meer mensen besluiten om de digitale zoektocht naar een partner een kans te geven. Want wachten op die romantische fantasie wordt op een gegeven moment saai, en de toevallige ontmoeting in films, liedjes en romans overkomen jou ook nooit. Internetdaten is allang niet meer taboe en voor sneue types. Dus waarom zou je het niet eens proberen? 
 
Ook Kim (25) dook in de wereld van online daten en heeft goede en slechte ervaringen. ?Nu ik zelf weer als single in het leven sta leek het me een mooi moment om eens een kijkje te nemen in de online datingscene. Even aanmelden, mijn mooiste foto's erbij en nu maar wachten op al die leuke, intelligente, lieve, ambitieuze mannen die mijn inbox zouden vullen. Over aandacht niet te klagen, maar niet alle aandacht is even welkom. Ik kwam er al snel achter welke types er ronddwalen op het net."
 

Haar lijstje?
  • De bejaarde man. Gooit je dood met quotes als: ?Bij echte liefde speelt leeftijd geen rol.? Sorry, maar hangballen spelen wel degelijk een rol! 
  • De grapjas. Ik citeer: ?Ik heb helemaal niks met katten, daarentegen heb ik wel veel met stoeipoesjes.?
  • De pukkelige puber. Reageert op alles wat ademt onder het motto 'niet geschoten is altijd mis'.
  • De popi mooiboy. Strooit met opmerkingen als: ?Heeeey kanjer, Je ziet er lekkerrrrr uit.? 
Maar wie zoekt zal vinden. Want er blijken toch nog een paar aangename types op het world wide web verdwaald te zijn. 
 
Tijd dus voor fase 2: good old MSN. Klikt het, lacht hij om je grapjes, geen tekenen van wanhoop of uit zijn op seks te bekennen, heeft hij wat te vertellen, is hij geïnteresseerd, laat hij je lachen, vliegt de tijd voorbij? Zo ja, groei je langzaam naar fase drie: het daten. 
 
Kim: "Bij mijn eerste date heb ik een beginnersfoutje gemaakt: geen webcamcontact gehad. Resultaat: teleurstelling. De knappe, lekker gebruinde jongen die ik kende van de foto's bleek een bleke jongen te zijn met een mislukt 'just-out-of-bed' kapsel. Daarbij keek hij ook nog lichtelijk scheel. Ik kan je vertellen. Het was een zeer lange avond!"
 
 
Een strenger filtersysteem was vereist. Naast webcamcontact, heeft ze ook telefonisch contact toegevoegd. "Geen overdreven maatregel. Ik had al bijna een date gepland met een jongen totdat hij me belde en me tijdens het gesprek de volgende vraag stelde: ?Welk Disney-figuur zou je willen zijn als je moest kiezen?? Beleefd beantwoordde ik deze vraag met: ?Minni Mouse uiteraard.? Hierop begon hij te grinniken en zei: ?Dan is dat vanaf nu je bijnaampje: Minni Mouse. Hoi, Minni Mouse.? Oké, adios freak!"
 
"Mijn derde date was het type galante man. Hij hield de deur voor mij open, haalde mijn drankjes, vormde volzinnen als: ?Ik ervaar het als zeer plezierig om een drankje met jou te nuttigen op deze bijzondere avond.? Hij was zo fatsoenlijk, daar zou een mus nog geen seks mee willen hebben.? Na de derde date hielt Kim het voor gezien. ?Internetdaten was leuk om uit te proberen, maar er gaat niets boven ouderwets offline daten.? 

Maar na een kijkje op de bekende datingsites blijken er ook genoeg succesverhalen te zijn. Eén van de vele ?succes? quotes: ?Eigenlijk geloofde ik niet echt in online daten, maar omdat ik best wel verlegen ben, ging ik het toch maar proberen. Inmiddels heb ik mijn droomman gevonden en we verwachten dit jaar ons eerste kindje.? 
 
Heb jij ervaring met online daten? Was het een succes of een eens-en-nooit-meer verhaal?