Hoe stap je op die leuke vent af?

Single & daten door Verena
We leven in de 21ste eeuw. We zijn geëmancipeerd en vrij om te doen en te laten wat we zelf willen. Maar waarom zijn we dan zo bang om op een man af te stappen? Met ons stappenplan wind je hem binen no time om je vinger!

Een man versieren is niet iets wat je dagelijks doet en het is zeker ook niet een van de makkelijkste klussen die je je kunt bedenken. Maar met behulp van deze tips neem je de liefdeslasso ter hand, want er zijn beslist manieren om die man die jou zo fantastisch lijkt te vangen!
 
Tip 1: Kleding
Zorg dat je kleding aanhebt, waar jij je prettig in voelt. Want als jij je prettig voelt, straal je zelfvertrouwen uit. Zelfvertrouwen trekt mannen aan. Hoge hakken staan vaak heel sexy, maar als je er niet op kunt lopen is het eerder het tegenovergestelde. 
 
Kleed je absoluut niet te goedkoop, laat in ieder geval nog iets aan de verbeelding over. Je wilt dat hij je serieus neemt en niet dat hij denkt dat je uit bent op een eenmalige sekspartij. 
 

Tip 2: Oogcontact
Als je een mooi exemplaar gevonden hebt, maak je oogcontact met hem. Wanneer hij wegkijkt, kun je het later nog een keer proberen. Maar als hij je langer aankijkt dan normaal, kijk dan weg en kijk dan weer terug. Als hij nog steeds naar je kijkt, lach je naar hem. Wanneer hij dan teruglacht, weet je zeker dat hij geïnteresseerd is.
 
Tip 3: Erop af
Belangrijk is om zodra je een leuke vent hebt gezien, binnen drie seconden op hem af te stappen. Hoe langer je wacht, des te hoger de drempel wordt om hem aan te spreken. Ga er dus zo snel mogelijk op af! 
 
Een openingszin is het eerste contact en hopelijk de aanzet tot een gesprek. Maar deze hoeft echt niet zo briljant en grappig te zijn dat je prooi zich zwijmelend in je armen stort. Ga dan ook niet van tevoren zogenaamd grappige dingen bedenken, want zo zet je jezelf onnodig onder spanning. Daardoor komt je ingestudeerde zin er erg onnatuurlijk uit. Blijf vooral in het moment: staan jullie allebei met een sip gezicht terwijl iedereen host op carnavalsmuziek, maak hier dan een opmerking over. Een complimentje over zijn schoenen, haar of kleding doet het altijd goed maar doe dit alleen als je oprecht meent wat je zegt. 
 
 
Tip 4: Interesse tonen
Toon oprecht interesse en zorg dat je naar hem luistert. Wanneer je vraagt naar zijn hobby`s maar het eigenlijk niet wilt weten, heeft het ook geen zin om het te vragen en komt het fake over. 
 
Beantwoord zijn vragen eerlijk en blijf altijd jezelf. Wanneer hij van wandelen houdt en jij daar eigenlijk een grote hekel aan hebt, zeg dan niet dat je er ook van houdt alleen maar om meer bij hem in de smaak te vallen. Stel je voor dat je straks een pleureseind met hem moet gaan wandelen...
 
Tip 5: Pas op met alcohol
Natuurlijk kun je alcohol drinken, maar zorg ervoor dat je niet teveel met een dubbele tong tegen hem aan staat te lallen. Je denkt waarschijnlijk dat je van een paar wijntjes een stuk losser wordt, maar drank doet meer met je dan je lief is. Het is absoluut niet charmant als je naast hem staat te wankelen of jezelf op een andere manier voor schut zet.
 

Tip 6: Time flies when you're having fun
Wanneer het gezellig is, vliegt de tijd. De kans is groot dat je nog geen genoeg hebt van elkaar wanneer de kroeg dichtgaat, maar ga niet meteen met hem mee naar huis. Wissel nummers uit en zeg dat het je leuk lijkt om nog eens af te spreken. Geef hem een afscheidskus op zijn wang, zo houd je de spanning erin en blijf je een beetje mysterieus...
 
De eerste keer dat je op iemand afstapt, zal misschien niet gelijk een succesverhaal worden. Maar oefening baart kunst en in het begin is alles eng. En als je ervoor zorgt dat je niet te opdringerig overkomt, vindt bijna iedereen het leuk om een praatje te maken. En onthoud: iedereen loopt weleens een blauwtje. Maar als je deze mogelijkheid van tevoren incalculeert, komt het minder hard aan als het daadwerkelijk gebeurt. Uiteindelijk is flirten gewoon een spelletje waarin je niets te verliezen hebt en met soms een heel gelukkige afloop!
 
Wat doen jullie om in contact te komen met die leuke man?