Celebs: net echte mensen

Celebs door Kirsten
Celebs, soms lijken het net echte mensen...  Zo brengt Jennifer Garner haar eigen kids naar school. Kristen Stewart is vreemdgegaan en heeft spijt. Als je de spotlights even vergeet dan klinken de bovenstaande taferelen best normaal.

Maar zo normaal zijn de levens van deze mensen natuurlijk helemaal niet. Mensen over de hele wereld kennen ze, ze hebben veel meer geld dan Jan en Janneke Modaal en daarnaast worden ze de hele dag gevolgd door de paparazzi. Mensen (ehm ik en jullie...) vinden het interresant om te zien hoe Jennifer Garner op stap is met het Garner-Affleck kroost en stiekem smullen we ook van de Stewart-Pattinson-Sanders perikelen.

Het is heerlijk ontspannend om even door roddelblaadjes te bladeren en te lezen hoe het met onze favoriete famous friends gaat. Je ?ontsnapt? even lekker aan je eigen leven en stiekem voel je je ook een beetje beter als je ziet dat sommige mensen (denk aan: een trainwreck-situatie à la Lindsay Lohan) er slechter aan toe zijn dan jijzelf. Ook is het heel inspirerend om te zien hoe succesvol bepaalde celebs zijn en celebrity outfits kijken is natuurlijk ook altijd leuk.


Jimmy Kimmel

De Amerikaanse TV-presentator en komiek Jimmy Kimmel bracht me op het idee om mijn eerste celebrity gossip stukje voor Ze.nl over èchte mensen te schrijven. Jimmy Kimmel nodigt, sinds een paar maanden, celebs uit om hun twitter mentions voor  te komen lezen in zijn show. Hij wil aan zijn kijkers laten zien wat voor een gemene dingen mensen allemaal aan celebs tweeten.  Heel veel celebs hebben een twitteraccount en schrijven zelf hun tweets. De gemene opmerkingen komen dus ook persoonlijk bij ze binnen op de computer of telefoon. Veel mensen, of tenminste de tweeters in de uitzending, lijken zich niet bewust van de impact van de dingen die ze zeggen. Als er gemene dingen over je worden gezegd dan doet dat pijn. Dat geldt naast tweets natuurlijk ook voor afkraak- en onware artikelen in tijdschriften.

Dus...
Ben ik tegen celebrity gossip? Nee! Helemaal niet! Acteurs, zangers en andere beroemdheden weten immers van tevoren dat dit part of the job is. In bepaalde gevallen zoeken ze juist expres zelf de pers op, om zo publiciteit voor een nieuwe film of nieuw album te genereren. Maar het Jimmy Kimmel YouTube-filmpje zette me toch even aan het denken. Gemene opmerkingen raken beroemde mensen net zo als ze andere mensen zouden raken.
Mijn volgende stukje voor Ze.nl gaat uiteraard gewoon weer over celebrity gossip maar ik blijf me wel bewust van ?gemene dingen?. Dus: van mijn hand geen afkraakartikelen maar ik houd het gewoon een beetje leuk en gezellig!

Follow them!
Celebs zijn niet alleen actief op Twitter maar ook op andere social media-platforms zoals Instagram en Facebook. Het is leuk om over het wel en wee van Hilly- en Hollywood bewoners te lezen in roddelblaadjes, maar op social media is het eigenlijk nog leuker. Je krijgt dan pas een echt persoonlijk kijkje in een celebrity-leven. Ze kiezen zelf wat ze delen dus alle updates zijn paparazzivrij. Ook weleens fijn... Wij vinden het vooral leuk om de persoonlijke kiekjes van @taylorswift13 , @laurenconrad, @busyphilipps25 en @doutzenkroes1 te zien. Like je hun foto?s? Vinden ze vast leuk!

Sta jij weleens stil bij de impact van al het celebrity geroddel?  ________________________________________________________________________________________

Kirsten is een busy bee. Ze werkt fulltime als web content administrator.

Daarnaast schrijft ze voor Ze.nl over celebrities en voor Chicklit.nl over boeken en films.

Kirsten mag dan wel van gossip houden, ze is geen dom blondje! Ze is namelijk ook bezig met het afronden van haar masteropleiding Amerikanistiek.

Daarbij houdt ze ook nog van (lekkere) koffie.
Mjum!