Drie op de vijf koppels maakt elke dag ruzie op vakantie

Relaties door Redactie Ze.nl

Zit je lekker met je vent op het strand te bakken, let je even niet op en dan zie je hem verlekkerd kijken naar een andere vrouw in bikini! Grrr. Uit Brits onderzoek blijkt dit onderwerp van discussie nummer één te zijn op vakantie.

Samen op vakantie gaan blijkt een bron van frustratie. Mannen willen vaker iets doen op vakantie terwijl wij dames liever liggen te relaxen op het strand. Ook het waar en wat te eten levert discussie op. Bijna 80% van de onderzochte koppels geeft toe tenminste twee grote ruzies te hebben gehad op een vakantie van twee weken. Meer dan 60% geeft toe dat ze elke dag discussiëren, zo meldt Daily Mail.


Bij 6% lopen de gemoederen zelfs zo hoog op dat ze aparte kamers vragen in het hotel. Andere redenen tot ruzies zijn kaartlezen en bagage (hij heeft te weinig bij zich, zij te veel). Ook de vrouw die veel tijd nodig heeft om zich klaar te maken voor het avondeten, de uitgaven, op tijd op de luchthaven komen en problemen met de wisselkoers zorgen voor conflicten. Dat blijkt uit een enquête onder 1000 Britten die ondervraagd werden door de reissite Latedeals.co.uk.

Calum Macdonald van Latedeals: "Iedereen heeft zijn eigen mening over de perfecte vakantie, wanneer dit botst tussen partners kunnen de ruzies beginnen. Het is schokkend te ontdekken hoeveel koppels kibbelen wanneer ze in het buitenland verblijven. De oplossing is compromissen te kunnen sluiten, dit kun je door samen activiteiten te ondernemen die beide partijen plezieren, zodat niemand een ontevreden gevoel aan de vakantie overhoudt."

Maak jij vaak ruzie met je vriend als je samen op vakantie bent?