Tips om je sexyness motor te starten

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Je vrouwelijkheid mag gevoed worden. Je mag je sexy voelen zonder dat je een slet bent. Het vrouwelijke is een heerlijk gevoel, elke vrouw zou zich elke dag in dat gevoel mogen baden. Het verzacht, werkt helend en magnetisch.

Vrouwelijk vs mannelijk

Daar waar het vrouwelijke staat voor het leven, staat het mannelijke voor bewustzijn/de stilte. Het mannelijke voedt zich met het vrouwelijke. Tijdens het liefdesspel zijn het de man en de vrouw die het meest genieten van het genot van de vrouw. Zij is degene die kronkelt, zij is degene die kreunt in overgave. De manier waarop wij vrouwen ons openen is daarom het genot voor zowel de man als onszelf. Het vrouwelijke ontvangt wat het mannelijke geeft.

Lichaamsbewustzijn
Er zijn nog velen van ons die rond lopen met een gesloten energetisch systeem, die worden opgeslokt door stress, angst of pijn. Het openen van het lichaam stelt je in staat om te kunnen ontspannen in vrouwelijkheid. Het openen van de poorten naar de kosmos. Het openen van je energetische banen met alles wat is. Het openen naar de stroom van het leven, is een manier om met pijn om te gaan, het verzacht, het werkt helend.


Openen vanuit de vagina en het hart

Onze vagina is een energetische poort van liefde en hartstocht. Wanneer we opgewonden worden opent de poort, wanneer we gekwetst zijn sluit de poort en daarmee ook het contact met de stroom van het leven. Wanneer de poort zich opent zijn we ontvankelijk voor de gift van het mannelijke.

Mooie lingerie
Wanneer wij onszelf met grote liefde aanvaarden en ons omhullen in fijne stoffen en prachtige vormen, zullen wij nog beter in staat zijn om ons te openen naar de flow van het leven. De wetenschap dat onder je kleding een kado verstopt zit voor jezelf en de man in je leven, helpt ons openen.

Lichaam liefdevol verzorgen
Jouw lichaam is jouw tempel, huising voor jouw ziel en voor jouw levensenergie. Het liefdevol verzorgen van het lichaam, met het besef van de waarde van jouw ziel en jouw zijn, opent de stroom naar liefde. Jouw vrouwelijkheid met volledige aandacht verzorgen, wakkert het besef van pure liefde aan.


Man kussen met je ogen

Fotomodellen doen het al zolang we foto's kennen, de camera kussen met de ogen. De ogen zijn het venster van de ziel. De ogen van de vrouw zijn de meest gewaardeerde fysieke eigenschappen. Wanneer de vrouw in vervoering is van een man, is dat buiten aan haar lichaamshouding ook aan haar ogen af te lezen. Bedroom eyes is een begrip opzich, smokey eyes zijn niet voor niks populair...

Hoe je je lichaam draagt
Hoe je je lichaam draagt geeft aan in hoeverre je je bewust bent van je seksuele energie. Wij vrouwen zijn bang afgewezen te worden wanneer wij met onze heupen zwaaien, dat is not done wanneer je een goed opgevoed meisje bent. Let goed op hoe je je lichaam draagt, het is belangrijk voor hoe je je voelt. Loop en zit je rechtop? Zet je je ene voet in een rechte lijn voor je andere voet of loop je licht met je benen wijd? Hoe draag je je schouders? Hoe beweeg je? Spoepele, sierlijke bewegingen? Stap in het vrouwelijke en open je naar de stroom van het leven.

De boodschap is dus niet dat je je hele energetische huishouding met de hele wereld moet delen, maar juist dat je je bewust wordt van de mogelijkheden die ermee gepaard gaan en de schatten van waarde die hierin voor ons liggen.
 
Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust. Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.