WIN: Kaarten Plan Benefietavond

Winacties door Redactie Ze.nl
Plan Nederland probeert al jaren de strijd aan te gaan tegen armoede met en voor kinderen in ontwikkelingslanden. De stichting bestaat inmiddels 75 jaar en viert dat met een benefietavond vol artiesten. Jij kunt kaarten winnen!

Armoede heeft nooit één oorzaak. Daarom pakt Plan armoede bij de basis aan, op meerdere terreinen tegelijkertijd. Want een school bouwen heeft weinig zin als kinderen moeten werken, als er geen goede leerkrachten zijn en ouders niet weten hoe belangrijk onderwijs is. Als Plan een school gaat bouwen, zet Plan dus ook projecten op voor inkomensverbetering van ouders, leidt leerkrachten op en vertelt kinderen en ouders over de rechten van kinderen.

Plan werkt voor en met kinderen in hun directe omgeving om armoede blijvend te bestrijden. De rechten van kinderen zijn daarbij het uitgangspunt. Daarom besteedt Plan extra aandacht aan meisjes, want zij worden in veel landen achtergesteld en gediscrimineerd. Juist meisjes kunnen de armoedespiraal doorbreken, als zij dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens.


Benefietavond

Op 11 oktober viert Plan op een bijzondere manier haar 75-jarig bestaan. Tevens viert de stichting dit jaar op 11 oktober de allereerste Wereldmeisjesdag, die dankzij lobby van Plan vorig jaar door de Verenigde Naties is uitgeroepen. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Britse journalist John Langdon-Davies het Foster Parents Plan for War Children oprichtte om slachtoffertjes van de Spaanse Burgeroorlog te steunen. Plan is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste internationale ontwikkelingsorganisaties voor kinderen en de eerste organisatie die zich specifiek inzet voor gelijke kansen en rechten voor meisjes in ontwikkelingslanden.

Tijdens een speciale theateravond in de Stadsschouwburg Amsterdam treden ter ere van het jubileum van Plan diverse bekende artiesten op, zoals Youp van t Hek, Wende Snijders, Giovanca, Thomas Beijer, Kinderen voor Kinderen en de presentatie is in handen van Elsemieke Havenga.

Kaarten voor de avond kosten ? 75 (1e rang), ? 65 (2e rang) of ? 45 (3e rang). De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan het Plan-project voor geboorteregistratie in India. Plan geeft kinderen daarmee een onbetaalbaar cadeau: een geboortebewijs, bestaansrecht en betere bescherming als staatsburger.

De stichting hoopt met deze avond 6000 kinderen een geboortebewijs te kunnen geven. Plan heeft in 75 jaar veel bereikt, maar er moet nog heel veel gebeuren om kinderen in ontwikkelingslanden zicht te geven op een betere toekomst?

Win
Ze.nl mag 2 x 2 kaarten weggeven voor de Benefietavond van Plan Nederland. Om kans te maken op deze prijs dien je Ze.nl te liken op Facebook. Meer kans maken? Deel de actie op je eigen Facebook- en/of Twitter-account door op onderstaande icoontjes te klikken.

Klik vervolgens hieronder op de 'meedoen'-button! Simpel toch? De actie loopt tot en met 8 oktober 2012.