Seks & relaties / Relaties
Relaties

Verliefd op je beste vriend... Wat nu?

Terwijl iedereen beweert dat een vriendschap tussen man en vrouw nooit kan werken, hebben jij en je beste vriend al jaren een leuke en goede vriendschap. Totdat je opeens beseft dat je eigenlijk veel meer van hem wil...
 
Dit kan natuurlijk altijd gebeuren. En als dit bij jou gebeurt, is dit dus heel normaal. Je kunt altijd gevoelens krijgen voor een man, of dat nu je beste vriend is of niet. Alleen staat er bij dit scenario natuurlijk wel wat meer op het spel dan wanneer je gevoelens hebt voor een man waarmee je niet al jaren bevriend bent. Dus is het van groot belang dat je dit goed aanpakt.
 
Wat te doen?
Bedenk je ten eerste of je hem wel écht leuk vindt. Of vind je hem alleen maar sexy nu hij drie keer per week traint of vind je alleen zijn aandacht leuk? Als dat zo is, laat jullie vriendschap dan voor wat het is. Ook als hij bezet is, spreekt het voor zich dat je de vriendschap moet laten voor wat het is. Maar als je echt wat voor hem voelt, hij is vrijgezel en je denkt dat een relatie tussen jullie zou kunnen werken (neem je tijd om dit te bedenken, dit weet je niet in één week), doe er dan wat mee. 
 
 
Aanpak
Breng de boodschap sowieso persoonlijk. Dat werkt altijd het beste, omdat hij dan echt kan zien dat je het meent. Durf je dat echt, echt, echt niet? Je kunt hem een e-mail schrijven over je gevoelens, maar vraag daarin wel of hij je wil bellen of langs wil komen voor een face-to-face gesprek. Je kunt ook op een openbare plek afspreken, maar bedenk dan dat je geen privacy hebt. Dit gesprek zal het beste gevoerd kunnen worden in een veilige omgeving, bij een van jullie thuis dus.
 
Het gesprek
We gaan er even vanuit dat je hem nog niet via telefoon of e-mail op de hoogte hebt gesteld van jouw gevoelens voor hem. Hij zit dus voor je neus, wachtend op wat jij hem te zeggen hebt. Probeer meteen de boodschap te brengen. Hij voelt heus wel dat er wat is. Vertel dat jij de laatste tijd gevoelens voor hem hebt. Vertel ook wanneer die gevoelens zijn ontstaan en hoe erg die nu zijn. Probeer uit jezelf te praten. Dus niet 'jij bent de laatste tijd zo goddamn sexy' maar 'de laatste tijd voel ik me aangetrokken tot jou. Ik wil meer dan alleen vriendschap'.
 
 
Zo, het is eruit. Wat nu? 
Geef hem even de tijd om deze nieuwe informatie bij hem te laten bezinken. Het is natuurlijk niet niks, stel je voor dat een andere goede vriend dit tegen jou zou zeggen! Wat zijn reactie ook zal zijn, accepteer het. Je kunt gevoelens helaas niet dwingen, dus mocht hij niet hetzelfde voelen voor jou als jij voor hem, is dat heel erg teleurstellend, maar daar is helaas niets aan te doen. Vertel hem dat je zijn reactie accepteert, ookal is het niet de reactie waarop je hoopte.
 
Hoe nu verder?
Heeft hij dezelfde gevoelens voor jou als jij voor hem, gefeliciteerd! Go for it. Is dit niet zo? Dit is heel jammer, maar je hoeft je niet te schamen. Hij heeft ook ooit weleens een blauwtje gelopen, dus hij weet hoe je je voelt. Willen jullie door als vrienden, of niet? Misschien is het een idee even afstand te nemen van elkaar zodat jij je teleurstelling kan verwerken, en hij van de schrik kan bekomen. Als jullie daarna weer door willen als vrienden, probeer dit dan zo normaal mogelijk te doen. Mocht de vriendschap na jouw bekentenis vreemd voor je aanvoelen, praat er dan met hem over. Jullie kennen elkaar al langer dan vandaag, jullie komen er samen echt wel uit. 
 
Uit onderzoek is gebleken dat een man vaker de vrouwelijke vriendin leuk vindt dan andersom, dus de kans is groter dat hij jou wel leuk vindt dan niet. Dus mocht je meer willen dan alleen vriendschap met je beste vriend, it's worth the try!
 
Heb jij ooit meer gewild van je beste vriend dan alleen vriendschap?