Beauty / Haar
Haar

Steil haar op een verantwoorde manier

Het leuke van kroes en krullend haar is dat je er zoveel mee kunt. Wil je een dagje geen krullen, maar steil haar? Met een haardroger en stijltang kom je een heel eind. Doe het alleen wel op zo?n manier dat je haar gezond blijft!

1.    Moisture & condition
Start met schoon gewassen haar. Vermijd shampoos met petroleum en minerale oliën. Deze ingrediënten lijken je haar goed te doen, maar blijven in werkelijkheid alleen maar op de oppervlakte van je haar. Veel vrouwen ervaren droger haar, dat uiteindelijk breekt. Het petroleum en de minerale oliën, in combinatie met de hitte van de stijltang, vormen samen natuurlijk een losing team.

Na het wassen gebruik je een goede moisturizer en leave in conditioner. Eindig met een serum. Een goed haarserum brengt een beschermend laagje over je haar, wat ervoor zorgt dat hitte je haar niet beschadigt. Het zorgt ook voor een mooie glans in je haar. Tip: focus ook op je haarpunten! Dit zijn de oudste stukjes haar en de meest kwetsbare.


2.    Blow Dry!
Voordat je je haar steil maakt, kun je het beste wat voorwerk doen met een haardroger. Kies voor een haardroger met een kam. Afhankelijk van de dikte van je haar, verdeel je je haar in 4 tot 6 delen. Kam je haar eerst goed uit. Maak de delen vast met een haarspeld en start vervolgens achteraan. Zorg ervoor dat je de haardroger niet te dicht bij je haar houdt. Tien centimeter afstand is voldoende. Begin met drogen bij de haarwortels en ga zo verder naar de haarpunten. Ga verder met de volgende delen totdat je je hele haar hebt gedaan.


3.    Investeer in een goede stijltang
Er zijn heel wat verschillende stijltangen op de markt. De populairste en beste stijltangen hebben een keramische plaat. Keramische stijltangen produceren bij verwarming negatieve ionen. Hierdoor neutraliseert je haar, worden haarschubben gesloten en heb je weer glanzend haar.

4.    Houd je haar in model
Wil je de volgende dag nog steeds kunnen genieten van je steile haren? Wrap je haar dan voor het slapen gaan en bind een doek op je hoofd. Het wrappen doe je door al je haar, om de kruin heen te kammen. De volgende ochtend verwijder je de hoofddoek en stijl je je haar zoals je gewend bent.

Fotocredits: PinterestIedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.