Mama to be: 27 hele centimeters

Zwanger door Aefke
Lieve Bebby,

 
Toen we wisten dat jij onderweg was, heeft ons nichtje meteen een prachtige tekening voor ons gemaakt. Ze noemde jou de Bebby. Sindsdien is dat onze werknaam voor jou. Het is bijzonder om te merken hoe je, zo klein als een garnaal, onze wereld op kop zette. Jouw oma?s hebben een paar tranen van geluk weggepinkt en één opa bood zelfs aan om op te passen. Oma wilde natuurlijk graag met hem mee en daarom verruilde ze haar werkdag. Dat heeft in haar organisatie wel wat geschuif gekost, maar nu weten we zeker dat opa en oma op de woensdagen bij jou zijn. Gezellig bij ons thuis.

Blij
Vrienden en vriendinnen reageerden allemaal op hun eigen manier. Sommigen sprongen door het dolle door de kamer toen ze het nieuws hoorden. Anderen vlogen ons om de nek en begonnen te huilen. Allemaal hadden ze één ding gemeen. Hun enthousiasme over jouw komst.

Papa en ik hebben al heel wat inkopen voor jou gedaan. We hebben al een bedje, een box en een coole kinderwagen. Mama heeft op de boekenbeurs al een heleboel babyboekjes voor jou ingeslagen. Papa is al weekenden lang aan het klussen. De trap moet geschilderd worden en voorzien van antislipstrips. Dat we zelf uit konden glijden, met onze sokken van de trap, maakte ons niet uit. Maar nu jij onderweg bent willen we geen enkel risico meer lopen.

Klussen
Nu ben je al 27 hele centimeters. Papa en ik hebben het de hele dag over jou. Over de klussen die absoluut nog gedaan moeten worden voordat jij komt. Papa moet echt nog een schapje aan de muur boren waar jouw boekjes op komen te staan. We hebben in de hal al een kapstokje voor jou opgehangen. Daar kunnen we jouw jasjes en tas aanhangen voor als je naar de kinderopvang gaat. Want ook dat hebben we al geregeld. We kozen voor jou de leukste kinderopvang uit de buurt.Papa en ik praten ook over onze ?to do list voordat de Bebby 18 is?.  Daar staat bijvoorbeeld op dat we graag met jou naar de dierentuin willen, we willen met jou zwemmen en voor jou zingen. We willen je de liefde voor lezen bijbrengen en niet teleurgesteld zijn als jij die liefde voor literatuur niet hebt meegenomen (echt niet?). Ik weet nog dat jouw oom zijn boekjes altijd met verve uit zijn box gooide. Nog steeds raakt hij geen dingen aan waar letters op staan. Maar dan besluiten we dat we dat ook goed vinden. Jij bent wie je bent. Je bent onze Bebby. Blijf nog maar even lekker zitten waar je zit. We ontvangen je straks met open armen.

Lees ook de vorige Mama to be-columns van Aefke!Aefke is onze Mama to be-columniste. Ze gaat trouwen en is zwanger van haar eerste kind. Aefke hoopt een consequente moeder te worden, maar van haar hoeft haar kind later niet zijn of haar bord leeg te eten. Ze hoopt dat haar kind later net zo dol is op ?boekjes? zoals ze dat zelf is.  

Aefke is meer dan alleen zwanger. Ze heeft net weer een boek uitgebracht, de kantoorthriller 'Tijdens Kantooruren?. Verder is ze gek op Nieuw-Zeeland, sushi, haar kat Casper en natuurlijk de aanstaande vader van haar kind. Aefke schrijft op stoereschrijfster.nl.


Fotocredits: Janneke Walter