Lifestyle / Werk & studie
Werk & studie

De 5 leraren die je nooit meer vergeet

Wat was dat raar ineens toen je in de brugklas kwam en je niet meer één leraar had, maar voor elk vak een ander! Het gekke is dat sommige leraren je altijd bijblijven. Ze.nl heeft ze op een rij gezet!

De geitenwollensokken geschiedenis-leraar
Hij leek zelf ergens in de Tweede Wereldoorlog te zijn blijven hangen, zowel geestelijk als fashiontechnisch gezien. Hij vertelde altijd warrige verhalen over de geschiedenis van Nederland en had het zelf ook allemaal niet meer op een rijtje. Het was een beetje eenzame man die op school zijn tijd uitzat om dan zo vroeg mogelijk met pensioen te kunnen. Hoe zou het nu toch met hem zijn..?

De populaire aardrijkskundelerares
Ze is de lerares waar elke leerling dol op was. Er was geen één leerling die haar niet mocht en stiekem wilde iedereen een beetje haar lievelingetje zijn. Ze vertelde onder lestijd hilarische grappen over haar man en kinderen en had altijd belangstelling voor haar leerlingen. Het liefst wilde je haar na afloop van de les een beetje knuffelen en toen je je diploma in 5 Havo in the pocket had, moest je stiekem een traantje laten omdat je haar nou nooit meer zou zien. Met weemoed denk je terug aan haar als je aan je middelbare schooltijd denkt.

De wiskundeleraar met de slechte adem
Helaas begreep je geen drol van wiskunde tijdens je middelbare schooltijd. Maar het ergste daarvan was nog dat je hierdoor altijd uitleg moest vragen aan hem en hij dan naast je kwam zitten. Zijn door koffie en rook doordrenkte adem baande zich een weg richting jouw neus, iewww! Daarom probeerde je altijd onopvallend je adem in te houden als hij iets aan je uitlegde. Helaas durfde nooit iemand er iets van te zeggen, waardoor hij waarschijnlijk nu nog steeds zo?n graflucht om zich heen heeft hangen. Arme man, want aardig was hij wel?


De strenge lerares Duits
Je hebt je veelvuldig afgevraagd of ze misschien onder het strenge regime van Adolf Hitler was opgegroeid, maar als je haar leeftijd zo inschatte kon dat niet mogelijk zijn. Deze uit Duitsland geëmigreerde vrouw wilde alle touwtjes zo strak mogelijk in handen houden en gaf daarom niemand de kans om ook maar enigszins te klieren. Erg vermoeiend toen je nog in je wilde puberjaren zat en je het liefst onder lestijd briefjes wilde uitwisselen, je irritante klasgenoot met een liniaal wilde slaan en vunzige sms?jes wilde sturen. Je vroeg je af of ze in haar privéleven ook zo dominant was, maar de vrouw bleek al jaren vrijgezel?

De knappe gymleraar
Is er überhaupt een middelbare school waar géén knappe gymleraar is of was? Zo ook op mijn middelbare school. En toen was hij ook nog in het weekend gespot met één van de (vrouwelijke) leerlingen, oei oei oei! (Nee laat ik maar even geen namen enzo noemen.) De roddel verspreidde zich als een lopend vuurtje, vooral onder de meiden natuurlijk. Maar ja, stiekem waren we gewoon allemaal jaloers. Want zo?n lenige, fitte, gespierde man die ook nog met pubermeiden kon omgaan wilden we allemaal wel? *zucht*

Welke leraar uit jouw middelbare schooltijd is jou altijd bijgebleven?

Lees ook de vorige edities van de 5!