Seks & relaties / Relaties
Relaties

Thirty-love: Mooie broer

?Jemig, wat een mooie broer heb jij?, zegt mijn collega Valerie. We komen tegelijk aan bij kantoor en doen in de garderobe onze winterjassen uit. Het begint weer koud te worden, op de planken liggen stapels mutsen, sjaals en handschoenen, waar maandenlang zonnebrillen lagen. En een enkele keer slippers, als iemand nieuwe pumps had.
 
?Ja, Dennis is een mooie vent?, beaam ik. Gisteren is hij me op kantoor komen halen om een hapje te gaan eten en daarna een rondje door Utrecht te fietsen. Jacqueline en hij willen weg uit Zwolle en hij kwam kijken welke wijken leuk zijn. Valerie had een paar minuten met hem staan praten.
 
?Zeg dat wel, ja, wat een ongelooflijk lekker ding", zegt Valerie. "En nog superaardig ook.? Ze klinkt verbaasd.
 

Ik ben het gewend. Al heel mijn leven, of nou ja, sinds de puberteit, hoor ik het. Als vriendinnen of collega?s hem voor het eerst zien, kan ik er vergif op innemen: zodra ze buiten zijn gehoorsafstand zijn, uiten ze hun bewondering met woorden als ?mooi? of ?lekker? of synoniemen of superlatieven daarvan. Heel begrijpelijk, want mijn broer is bijzonder goed gelukt, zowel innerlijk als uiterlijk. Maar wat me een beetje onzeker maakt, is de verbazing die meestal met die bewondering gepaard gaat. ?Ik wist helemaal niet dat jij zo?n mooie broer hebt, joh!? Alsof het heel gek is dat er zo iemand rond loopt met grotendeels dezelfde genen als ik. Bovendien komt er vaak een venijnig staartje achteraan en ook vandaag hoef ik daar niet lang op te wachten.
 
?Is hij nog vrij?? vraagt Valerie.
?Nee?, zeg ik, ?hij woont al ruim een jaar samen.?
?Dat dacht ik wel?, zucht ze. "Die is natuurlijk allang geen single meer.?
Bedankt Valerie.
 
Die avond overweeg ik Dennis te bellen. Ik wil weten hoe zijn vrienden reageren als ze zijn single zusje voor het eerst zien. Uiteindelijk neem ik het risico niet. Dennis kan niet liegen. Mijn overbuurvrouw wel. Dus ga ik bij haar aankloppen met een grote bak Ben&Jerry?s.

Ook bijzonder goed gelukte heren waar iedereen je graag mee ziet aankomen.

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.