OnZe Gay Best Friend: Mijn Fag Hag en ik

Relaties door Redactie Ze.nl
?Die jongen daar naast het vuur, die is lekker!? Ik zit in een restaurantje in Den Bosch en mijn drie tafelgenoten houden, haast kwijlend, een man scherp in de gaten. Kennelijk heb ik die avond nét de verkeerde stoel te pakken.

Zelf kijk ik alleen maar uit op een groep dames van middelbare leeftijd. Maar achter me lijkt niets anders belangrijk. Die ene jongen, aan het hoofd van de tafel, blijkt ver boven alle anderen uit te stijgen.

Hoe meer het gesprek aan tafel over die jongen gaat, hoe nieuwsgieriger ik word. Ik als tafelhomo probeer mijn nek eerst onopvallend te draaien en te navigeren naar het vuur op het terras, zodat ik ook een glimp van George Clooney of Brad Pitt in het restaurant op kan vangen. Toch zie ik geen leuke jongen, het is mij te donker en te vaag. En desondanks willen de drie dames die hunk bijna bespringen. Tijd voor actie.



Vrouwelijke emancipatie

Met mijn breedste glimlach vraag ik de serveerster, op wie ik al een onuitwisbare indruk heb achtergelaten door een glas wijn over ons voorgerecht kapot te stoten, of de dames in kwestie niet het volgende gerecht mogen serveren bij die tafel. Mij leek dat wel een goed plan: de dames konden zo de jongeman van dichtbij zien en dan was de fantasie dat hij nóg knapper was van dichtbij, toch bevestigd. Maar helaas, de dames kozen voor hun fantasie ? wat ik zelf best een beetje jammer vond. Wat avontuur doet een mens tenslotte goed.

Door de emancipatiële revolutie hebben vrouwen nu ook een jachtvergunning en moeten zij daar wat ervaring in opdoen om dat jagen onder de knie te krijgen. Maar voor sommige vrouwen is dat nog behoorlijk moeilijk, en ook heteromannen kunnen deze ontwikkeling nog niet helemaal accepteren.

Want zouden mannen het idee om aan de haak geslagen te worden door een vrouw nou echt leuk vinden? Het idee dat zij op de bruiloft in sketches uitgebreid herinnerd worden aan het feit dat de bruid in kwestie de bruidegom om zijn nummer vroeg, hem de volgende dag ophaalde, hem mee uit eten en naar de bios nam en dat zij bij hém thuis de nacht doorbracht? Om vervolgens de volgende dag te gaan en weken niks van haar te laten horen?



Fag hag

Nee, zelf heb ik daar zo mijn twijfels over. En ook homo?s zijn daar niet van gediend. Ik zou me gekleineerd hebben gevoeld als mijn fag hag (= vrouwelijke vriend van homo) mij gevraagd had of ik haar homo wilde zijn. Nee, in plaats daarvan ging ik gewoon spontaan door mijn knieën en vroeg ik, zonder overleg met haar vader overigens, of ik haar homo mocht zijn. Zodat we samen als fag hag-duo door het leven konden gaan. Samen mannen kijken, filmavondjes, samen naar het House of Bols, samen naar de Gay Pride, naar alle goede sushitenten in Nederland, samen babbelen, samen soulmates zijn. Mijn hag en ik doen veel dingen samen, ook al weten we dat vaak niet op het moment dat we het doen. Maar achteraf hebben we telepathisch genoeg iets soortgelijks ondernomen voor hetzelfde doel. Kijk, en zo iemand wens ik iedereen toe!

Ondertussen zijn de jongens achter me al opgestaan om te vertrekken. En wie is de spontane die hen gedag zei?? Juist, ik. En alleen de leukste zegt wat terug. Is er dus toch connectie. En jachtinstinct. Maar niet bij de dames aan mijn tafel. Dat wordt toch oefenen, dames...

Lees ook de vorige columns van onZe Gay Best Friend!



OnZe Gay Best Friend: chaotisch, met een bijzondere kijk op onze samenleving (die van vrouwen).

Heeft zich tegen beter weten in enigszins verdiept in The game of love.

Verder staat hij altijd paraat om alcoholische versnaperingen te nuttigen, heeft een buitensporig gevoel voor stijl, nuttigt fancy cocktails tijdens het eten van sushi en heeft altijd een brede schouder paraat waar iedere Ze.nl-lezeres troost kan zoeken (wel op eigen risico)
.