Winterse zonvakantiebestemming: Tenerife

Reizen door Redactie Ze.nl
Ben jij de sneeuwballen, UGG?s en warme chocolademelk helemaal zat en zou je het liefst alleen nog maar onder je dekbed willen kruipen? Niet doen! Er is een oplossing, namelijk de winterzonvakantie. Even in de zon genieten en je kunt er weer tegenaan!

Wil je er echt even tussenuit in de winter, maar weet je niet waarheen? Wij vinden Tenerife dé geschikte plek. Van de zeven Canarische Eilanden is Tenerife het grootst. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie is hier te vinden op een afstand van maar 4,5 uur vliegen!



Natuur en temperatuur

Midden op het eiland ligt de Pico del Teide, die met een hoogte van 3700 meter de hoogste berg van Spanje is. Door deze berg wordt het eiland in twee delen verdeeld. In het Noorden is het groen en vruchtbaar, ook regent het hier vaak. In het zuiden van het eiland is het juist droog en zonnig en hier vind je de bekende badplaatsen Playa de las Americas en Costa Adeje. Met een gemiddelde temperatuur van 20-23 °C in de winter kun je hier dus het hele jaar lekker vertoeven. Klinkt perfect toch?



Accomodatie en activiteiten

Ook qua accomodatie is er voor ieder wat wils: als je via Sunweb boekt, kun je er terecht in all-inclusive hotels, appartementen, hotels met en zonder animatie en nog veel meer. 

Heb jij niet zo?n zin om alleen maar op het strand te liggen maar wil jij graag meer zien van het eiland? Ook kun je via deze reisorganistie direct in Nederland of ter plaatse als je aankomt, een auto huren. Op deze manier kun je zelf het eiland ontdekken. Heb je geen zin om te rijden? Sunweb biedt ook excursies aan zoals een tocht per catamaran, een jeepsafari of een dagje waterpark.

Maar niet alleen de natuur, de temperatuur en de accomodatie maken je vakantie. Wat dacht je van de heerlijke Spaanse keuken? Paëlla, olijven, sangria: mmmm....! Wij krijgen al boekingskriebels...



Misschien een goede tip om je lover mee te nemen op vakantie, want de gemiddelde eilandbezoekers zijn stelletjes van rond de dertig zonder kinderen!

Zin in het zonnetje gekregen? Kijk voor de boekingsmogelijkheden op Sunweb.

Ga jij weleens in de winter op vakantie?