Verrassingen bij uitreiking Golden Globes 2013

Celebs door Redactie Ze.nl
De uitreiking van de Golden Globes, gisteren in Los Angeles, zat vol verrassingen. Ben Affleck was de grote winnaar, Adele vertoonde zich voor het eerst sinds haar bevalling in de publiciteit en? Jodie Foster kwam uit de kast!

Je kan wel zeggen dat de 70e uitreiking van de Golden Globes een bewogen uitreiking was. Opmerkelijke celebs sierden de rode loper: Bill Clinton was bijvoorbeeld één van de veelbesproken gasten. Zangeres Adele maakte voor het eerst sinds haar bevalling haar opwachting in de media.

De winnaars
De Amerikaanse acteur/regisseur Ben Affleck is de grote winnaar van de Golden Globes geworden. Zijn film Argo won in de categorieën ?beste drama? en ?beste regisseur?.
Actrice Anne Hathaway ontving de Golden Globe voor ?beste actrice in een bijrol?, voor haar rol in Les Misérables. Ook hoofdrolspeler Hugh Jackman mocht een beeldje in ontvangst nemen, die voor ?beste acteur? én de film werd tot slot ook nog bekroond tot ?beste musical?. Christoph Waltz werd ?beste acteur in een bijrol? voor zijn rol in Django Unchained van Quentin Tarantino. De acteur won een paar jaar geleden al een Golden Globe voor zijn vertolking in Inglourious Basterds. Ook de prijs voor ?beste scenario? ging naar Django Unchained.



Ook Jennifer Lawrence won een Golden Globe, die voor ?beste actrice? voor haar hoofdrol in de romantische comedy Silver Linings Playbook. ?Beste actrice in een drama? werd Jessica Chastain, voor haar rol in de thriller Zero Dark Thirty, een spannende film over de jacht op Osama Bin Laden.

Het drama Lincoln, van Steven Spielberg, werd genomineerd voor zeven Golden Globes, maar won er slechts één: hoofdrolspeler Daniel Day-Lewis won voor zijn hoofdrol als president, in de categorie ?beste acteur in een drama?. In de categorie ?beste niet-Engelstalige film? won Amour. De jeugdfilm Brave won de prijs voor beste animatiefilm.

De serie Homeland won voor de tweede keer de Golden Globe voor ?beste televisieserie van het jaar?. Ook hoofdrolspelers Damian Lewis en Claire Danes werden onderscheiden als ?beste actrice? en ?beste acteur? in een televisieserie. Zangeres Adele won tot slot een prijs voor ?beste lied? voor haar titelsong Skyfall, van de gelijknamige James Bond-film. Zij droeg de prijs op aan haar zoontje.

Jodie Foster
Maar de meest speciale prijs van de avond ging naar actrice Jodie Foster: zij kreeg de Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award voor haar oeuvre. In een emotionele speech, waarin ze zichtbaar zenuwachtig was, praatte ze vervolgens voor het eerst in het openbaar over het feit dat ze op vrouwen valt.


 

Nooit werd er iets naar buiten gebracht over de geaardheid van Jodie, wel doen er al jaren talloze speculaties de ronde. Jodie grapte in haar speech dat ze een mededeling zou doen die haar PR-medewerker waarschijnlijk zenuwachtig zou maken, en zei daarna: ?Ik zal het maar gewoon zeggen, hardop en trots? Ik ben eh, single.? Vervolgens hield de 50-jarige actrice een pleidooi voor de privacy van celebrities, en gaf ze af op de manier waarop mensen tegenwoordig uit de kast komen. ?Ik ben duizend jaar geleden al uit de kast gekomen", zei ze. "Maar tegenwoordig moeten beroemdheden ieder detail uit hun leven begeleiden met een persconferentie, een geurtje en een realityserie.? De actrice zei haar privéleven erg belangrijk te vinden. "Als je als jong kind al ster wordt, dan zul je ook privacy waarderen. Ik heb alles gegeven sinds ik drie jaar oud ben", vertelde ze. Haar speech werd met luid gejuich en applaus ontvangen.

Op de rode loper
De rode loper werd gisteravond gesierd door veel celebrities. Nude leek wel de dresscode! Kijk mee naar de foto?s.


Lea Michele


Taylor Swift


Nicole Kidman


Selena Gomez


Anne Hathaway


Kristen Wiig


Zooey Deschanel


Amanda Seyfried


Adele

De Golden Globes worden beschouwd als een belangrijke graadmeter voor de Oscars, die 24 februari worden uitgereikt. De awards worden sinds 1944 uitgereikt.

Wie zag er, volgens jou, gisteravond het mooist uit?