Lifestyle / Media
Media

6 redenen waarom we vallen voor James Bond

Hij redt de wereld met twee vingers in de neus, bestelt ondertussen een Martini ('shaken, not stirred') en weet al het vrouwelijk schoon moeiteloos voor zich te winnen. Wat is het toch dat mr. Bond zo onweerstaanbaar maakt?

Hij is fout
James Bond is fout. Een bad boy. Een rasechte, één van de allereerste generatie. Hij duikt met iedere vrouw het bed in, slaat erop los, is gewelddadig, alles behalve teder? Maar stiekem houden we daar wel van. Stiekem vinden we het ontzettend leuk om bruut op bed gegooid te worden om als lustobject behandeld te worden. Ja, het heeft wel iets opwindends, zo?n bad boy?


Hij heeft de broek aan
James is dominant, hij heeft de overhand. Bij een man als hij hoef je je niet te vervelen, James weet wat wij vrouwen willen. En hij gebruikt die wetenschap. Hij bepaalt, hij regelt, hij is de baas. Zo doet hij het, zo ziet hij het graag. En wij eigenlijk ook wel.

Hij is slimmer dan de rest
Waar andere secret agents anderhalf uur nodig hebben om de schurk op de hielen te zitten en zijn echte identiteit te achterhalen, is James na een kwartiertje hunten al klaar. Zijn films worden alleen uitgerekt, speciaal voor ons vermaak.

Hij is Brits
Geef toe: Britten zijn sexy. We noemen een Hugh Grant. En de verpersoonlijking van James Bond is dat helemaal. Geef toe: Sean Connery, Daniel Craig, Roger Moore? En als klap op de vuurpijl natuurlijk Pierce Brosnan. Rrrr. En dat accent: veeg ? me ? op.

Hij drinkt op niveau
Niks geen lompe bierpullen of ordinaire flessen zoete witte wijn: onze James drinkt op niveau. En dat betekent dat voor hem, mocht hij een normale sterveling zijn, in iedere kroeg zijn vaste drankje klaarstaat. En anders vraagt hij er wel om. Want James weet wat hij wil. Martini, natuurlijk. ?Shaken, not stirred.? Yes, please!


Hij is het oertype man
James is altijd op jacht. Verkent, vecht, verovert. Of het nou vrouwen zijn of schurken die hij moeiteloos de dood injaagt, hij doet dat waar Adam oorspronkelijk voor bedoeld was: jagen. Zijn prooi weet hij met twee vingers in de neus de dood in te jagen. Sterker nog, hij draait ze eigenhandig de nek om. Het is zijn oerkracht, zijn oorspronkelijke levensdoel. En hij is er verdomde goed in!

Waarom vind jij James Bond zo sexy?