We krijgen een koning!

Celebs door Redactie Ze.nl
Het hele land is in de ban van koningin Beatrix. Op 30 april draagt ze het stokje over aan haar zoon Willem-Alexander. Op internet wordt ook massaal gereageerd en dit levert de grappigste plaatjes op!

Ruim 7,4 miljoen Nederlanders zaten gisteravond achter de buis gekluisterd om het grote nieuws te horen. Koningin Beatrix hield een toespraak waarin zij aankondigde afstand te doen van de troon. Prins Willem-Alexander wordt koning, Maxima wordt onze koningin, Koninginnedag wordt Koningsdag (op 27 april) en Amalia wordt kroonprinses.

Terugtreden
Beatrix wees erop dat ze over enkele dagen 75 jaar wordt en dat het koninkrijk dit jaar tweehonderd jaar bestaat. "Het samenvallen van deze twee bijzondere gebeurtenissen vormen de aanleiding uit mijn ambt terug te treden", zei ze in haar toespraak.

Ze draagt haar ambt niet over omdat het haar zo zwaar valt. Zo zei ze: ''Verantwoordelijkheid voor ons land moet in handen van de nieuwe generatie liggen.'' Beatrix gaf aan dat ze plaats maakt, maar geen afscheid neemt van het Nederlandse volk dat ze ''nog dikwijls hoopt te kunnen ontmoeten.'' Met de mooie woorden: ''Dank voor de vele jaren dat ik uw koningin mocht zijn'', besloot zij haar toespraak.

Grappen op internet
Heel Nederland had en heeft het erover en natúúrlijk ontging deze gebeurtenis ook in de internetwereld niemand. De nodige grappen werden vrij snel daarna via verschillende social media verspreid. We hebben de leukste grappen voor je verzameld!

 
Wij vonden Beatrix een topkoningin, bedankt Bea!