Seks & relaties / Relaties
Relaties

Mannen willen seks op Valentijnsdag

Als het gaat om de meest romantische dag van het jaar, liggen de verwachtingen van mannen en vrouwen ver uit elkaar. Eén derde van de mannen wil het liefst gewoon seks, terwijl wij vrouwen toch wat meer verwachten van dé dag.

Daarnaast blijkt dat zeker 60% van de mannen Valentijnsdag weleens vergeten is, tegenover 20% van vrouwen. Dit komt allemaal uit het grote valentijnsdagonderzoek van marktleider in online echte wenskaarten, Greetz.nl. Het onderzoek is gehouden onder 1.057 Nederlanders vanaf 16 jaar.

Romantische dates
Verder is 94% van alle ondervraagden ervan overtuigd dat vrouwen meer aandacht besteden aan Valentijnsdag dan mannen. Wanneer mannen iets willen organiseren voor hun vrouw of vriendin, maken ze hen het meest blij met een romantische date of een bos bloemen. Een kwart van de vrouwen is teleurgesteld als haar partner niets doet aan Valentijnsdag, tegen slechts 13% van de mannen. Opvallend is dat 10% van de mannen hier nooit achter komt, omdat 1 op de 10 vrouwen haar teleurstelling verbergt.


Mannen zijn op 14 februari niet zo veeleisend: 31% wil op Valentijnsdag gewoon seks. Helaas voor hen geldt dit maar voor 1% van alle vrouwen. Het aantal koppels dat daadwerkelijk met elkaar het bed induikt op 14 februari is dan ook vrij laag: slechts 9% van de samenwonende stellen doet aan een valentijnswip. Van de stellen die niet samenwonen duikt een kwart op deze dag met elkaar het bed in.

Valentijnskaarten
Valentijnsdag blijkt vooral populair te zijn onder verliefde stelletjes die nog niet samenwonen. Maar liefst 74% van hen zegt dit jaar Valentijnsdag te vieren. Een kwart doet dit door een kaartje te sturen naar hun geliefde. Maar de valentijnskaart is niet alleen populair onder de mensen mét relatie: ruim een kwart van alle single Nederlanders stuurt dit jaar een kaartje naar zijn of haar stille liefde.


Mocht jouw vent bij de 60% horen die het zal vergeten om je een kaart te sturen (óf mocht je zelf horen bij de 20% van de vrouwen die Valentijnsdag weleens vergeten is) dan heeft Greetz.nl een handige oplossing! Op de site kun je nu alvast een valentijnskaart én -cadeautje klaarzetten, voor bezorging op 14 februari.

Ga jij dit jaar iets doen aan Valentijnsdag? En wat verwacht jij van je partner?