Babes in Business: Hanna en Amanda verkopen ?Sweethearts? in Zuid-Afrika

Werk & studie door Madelon

Sommige dames hebben van die beroepen waarvan je denkt: wat gaaf! In deze rubriek laten we deze businessbabes aan het woord over hun carrière. Ditmaal Hanna & Amanda: zij handelen in Kaapstad in stroopwafels en? liefde!

Twee Nederlandse meiden die in Kaapstad een eigen bedrijfje runnen, in de verkoop van... hartvormige stroopwafels. Klinkt als een filmscenario, toch? Voor Hanna en Amanda is dit echter alles behalve fictie: zij zijn vorig jaar begonnen met hun missie om door middel van hun Sweethearts hun liefde door Zuid-Afrika te verspreiden. ?We vinden dat de wereld altijd meer liefde nodig heeft!?



Hollandse delicatesse

Hanna en Amanda zijn altijd al twee reislustige typjes geweest. ?Hanna reisde de wereld rond als reisagent en ikzelf als model?, zegt Amanda. ?Hierdoor raakten we geïnspireerd door de vele verschillende culturen en landen die we zagen. Overal hebben we de meest uiteenlopende delicatessen geproefd, maar wij kwamen toch tot de conclusie dat er niets boven de enige, echte Hollandse stroopwafel gaat! Als je die niet hebt geproefd, loop je echt de allerlekkerste delicatesse mis.?

Om precies die reden begonnen de dames hun droom te volgen en startten ze een bedrijf op in Kaapstad, de plek waar zij beiden verliefd op waren geworden. ?Vier jaar geleden leerden we elkaar kennen in Kaapstad, via een gezamenlijk vriendinnetje?, vertelt Amanda. ?Sometimes you meet someone for a reason, en bij ons was daar zeker sprake van. We kwamen er al snel achter dat we dezelfde spirit en dromen hebben. We zijn twee gypsy?s die gepassioneerd zijn door reizen, cultuur en eten. Daarnaast liggen onze harten al vanaf dag één in Kaapstad. We hadden destijds beiden de droom om iets voor onszelf te beginnen. Hierdoor kwam alles samen tot het idee van Sweethearts. We willen onze free spirit en onze positiviteit bundelen om de wereld te inspireren.?



De twee meiden zagen een gat in de markt in het verre Zuid-Afrika en kochten in Nederland een stroopwafelijzer, waarmee het allemaal begon. Met Sweethearts bieden Hanna en Amanda nu iets exclusiefs aan in het warme Kaapstad, namelijk oer-Hollandse, verse en warme stroopwafels, in de vorm van een hart. ?We hebben ons eigen recept, waarin we enkel gebruik maken van puur Zuid-Afrikaanse ingrediënten?, zegt Amanda. ?Maar het belangrijkste ingrediënt komt van onszelf: we stoppen er heel veel liefde in.?

Liefde voor het werk
Hanna en Amanda hebben het goed voor elkaar: als het hier zomer is wonen ze in Nederland, de andere helft van het jaar (gedurende onze winter) vertrekken ze naar Kaapstad. ?Ons hoofdkantoor in Zuid-Afrika is letterlijk op het strand en met een temperatuur van 28 graden dus een prima werkomgeving. We werken meestal onder het genot van een paar lekkere cocktails en massages van onze geweldige stagiaires?, vertelt Hanna. ?We hebben human airco op kantoor, in de vorm van gespierde mannen die met ontbloot bovenlijf staan te waaien met palmbladeren. Oftewel, we?re living the life??

Amanda schetst een heerlijk beeld van dé perfecte baan, maar niets is, helaas voor de meiden, minder waar. ?Nee hoor?, lacht ze. ?Als je net je eigen bedrijfje start, vergt dat veel tijd en toewijding. We doen alles zelf, van bakken tot management en marketing. We werken 6 of 7 dagen per week, afhankelijk van de orders. Een Sweetheart is een ambachtelijk product, een exclusieve delicatesse. Het is geen product dat thuishoort in de supermarkt, we leveren vooral veel aan evenementen zoals modeshows en bruiloften, waar de Sweethearts als goodie worden weggegeven aan bezoekers.?



Over wat hun bedrijf bijzonder maakt, kan Hanna duidelijk zijn. ?Sweethearts is niet alleen maar een simpel stroopwafeltje, het is een complete experience?, zegt ze. ?Mensen zien dat het iets speciaals is en daarom wordt het zo gewaardeerd. Ze worden vrolijk van het concept en ervaren meteen de liefde waar een Sweetheart je mee vult. Wij dragen die ervaring zelf ook zo veel mogelijk uit. Met quotes op de verpakking en onze algehele branding die uitdagend en ondeugend is. Sweethearts zou dan ook geen Sweethearts zijn zonder ons beiden, wij maken het merk tot wat het is.? Amanda beaamt dat: ?Als we ?live? staan te bakken hebben we altijd een funky Sweetheart-outfit aan en onze woon-/werkruimte heet The Sweetheart Mansion. In Kaapstad staan we ook bekend als ?the sweethearts?. We rijden rond in onze custom made, knalroze Mini, zodat iedereen het opvalt als the sweethearts have arrived. Waar we ook komen, we willen dat mensen blij worden en geïnspireerd raken door ons concept.?

Toekomstplannen
Hoewel Hanna en Amanda op dit moment al ontzettend inspirerend te werk gaan, is de huidige vorm van hun bedrijf nog niet genoeg. ?We zullen ons assortiment in de toekomst gaan uitbreiden met meer producten?, vertelt Amanda. ?Deze zullen niet alleen met stroopwafels te maken hebben, maar ook met mode, muziek etcetera. Eén ding zullen alle producten gemeen hebben: alles zal te maken hebben met liefde. We willen uiteindelijk een International Love Brand neerzetten. Want wij geloven echt: love is the key to everything!?



Meer weten over de Sweethearts en hoe ze te werk gaan? Kijk dan op hun Facebook of Twitter!

Fotocredits: Niels Vinck