Braziliaanse borsten en billen

Reizen door Hélène
Te midden van alle Hollandse kou kun je het haast niet geloven, maar in Brazilië is het volop zomer! Ik zet mijn strandstoel neer op het hippe Ipanema beach van Rio de Janeiro en schrijf jullie over de Braziliaanse strandcultuur!
 
Met de billen bloot
Eén ding is overduidelijk: van het badpak hebben ze hier in Rio nog nooit gehoord. Niets wordt aan de verbeelding overgelaten, let's show it all! Of je nu perfect in vorm bent of al tegen de zeventig jaar aan zit met spataderen en al; het dragen van een bikini is een must. Je ziet hier alleen maar hoog opgesneden broekjes en nietsverhullende tangabikini's! Of dit voor ieder lichaam geschikt is betwijfel ik, maar met trots paradeert het allemaal voorbij. Met mijn 'normale' model bikini loop ik er hier maar preuts bij. Veel mannen dragen liever die foute Speedo-ballenknijper dan de wijder vallende modellen. Als nuchtere Hollandse moet ik even wennen aan al dat expliciete vlees om mij heen!
 

Plastic fantastic
Veel vrouwen steken het niet onder stoelen of banken: grote ronde siliconenborsten deinen voorbij in felgekleurde bikinitops. Wie het geld heeft, helpt moeder natuur een handje. Met al die Brazilian-style bikini's wordt het accent ook op het achterwerk gelegd. Juist voor een goede butt job (ja, je leest het goed: de kunstmatige vergroting van de billen, vaak met het eigen vetweefsel) is de cosmetisch chirurg populair. Wat is echt en wat is nep? Soms is het haast niet van elkaar te onderscheiden. Ik vermaak me prima te midden van deze vleeskeuring! Wat is er leuker dan mensen kijken? 

The beach way of life


Elk modeblad herinnert ons er al vroeg in de lente aan: het bikinitijdperk komt eraan! Zuchtend komen we tot de conclusie dat er aan ons lijf gewerkt moet gaan worden. Vol goede moed binden we de strijd aan met alle wintervetjes! In Rio vormt het strand een vast onderdeel van élk seizoen. Het klinkt goddelijk maar het betekent ook dat er permanent gelet moet worden op de conditie van je lichaam. Gelukkig zijn een hoop mensen hier maar een klein beetje ijdel... not! Nergens in Zuid-Amerika heb ik zóveel sportscholen gezien! De supermarkten liggen vol met dieetproducten en op elke hoek van de straat kun je verse fruitsapjes drinken. Vooral het sap en de pulp van de açai-bes is heel erg in om te nemen. De vrucht staat bekend om de grote hoeveelheid antioxidanten en de goede ondersteuning die het biedt bij afvallen! It's all about the body... 

The Brazilian wax
De Brazilianen hebben zo hun eigen manier van ontharing, dat weten we inmiddels wel. De befaamde Brazilian wax kun je overal ter wereld krijgen. Met grote zorg wordt dus die hele zone daar beneden onthaard. Je zou denken dat het scheren van benen dan ook wel een onderdeel uitmaakt van je verzorgingsritueel. Schijn bedriegt! Tot mijn grote afgrijzen heb ik heel wat cactusbenen voorbij zien lopen. Gebruinde benen met blond beenhaar geldt hier onder vrouwen zelfs als een schoonheidsideaal. Ik noem het nalatig! 

Na een lange dag in de brandende zon heb ik genoeg gezien! Verhit door de warmte, alle indrukken en hier een daar een knappe Braziliaan neem ik een duik in de verkoelende zee. Daarna is het even onder een stranddouche, haren netjes kammen en wat crème smeren want het blijft wel Rio de Janeiro! 
 

Ben jij weleens in Brazilië geweest?