De hipste tassentrends zomer 2013

Mode & trends door Madelon
Tassen zijn musthaves! Carrie Bradshaw zei het zo mooi: ?Balls are to men what purses are to women. It?s just a little bag, but we feel naked without it.? En daarom zetten we voor jou alle tassentrends voor deze zomer op een rij!

Wit, witter, witst
Colourblocking was de afgelopen jaren niet weg te denken uit het straatbeeld, en hoewel felle kleuren nog steeds hipper dan hip zijn, gaan we deze zomer ook voor clean. En cleaner dan wit kan niet! Makkelijk te combineren, lekker zomers en ze passen prima in iedere situatie. Wit it is dus! 

Raar maar waar
Hoe gekker, hoe beter - dat is het motto van komende zomer. En daarom zien we tassen in alle soorten en maten. In ieder geval, op de catwalk. Durf jij deze tassen aan? In de ?gewone? winkels moet deze trend nog even iets meer doorzetten, wij vinden het ananastasje voor nu in ieder geval al gekkig genoeg?
 
Chanel fashionshow
Chanel fashionshow

Kantoortas
De aktetas is niet alleen superhip, maar ook nog eens hartstikke praktisch in gebruik. Vanwege de grootte kun je alles er in kwijt. Neem ?m mee naar je werk óf gewoon lekker naar het terras - deze zomer mag je ermee gezien worden.
 

Big shopper
Maar de kantoortas is niet het enige model waarmee je deze zomer gezien mag worden als je veel mee te slepen hebt. Ook de shopper is terug! En het voordeel is dat je grote shoppers bij allerlei winkels kunt kopen, vaak al vanaf een paar euro. Mocht je toch een wat duurder modelletje willen, ook dan kun je ze vinden in allerlei soorten en maten. De keuze is reuze!
 

Animal
Net als in 2012 zien we dit jaar weer veel dierenprints, maar dit keer niet alleen op kleding en accessoires. Ook op onze tassen! En vergeet de standaard panterprint: ook tijger of zebra is helemaal van nu. Daarnaast is deze trend prima te combineren met de all white-trend: draag deze zomer een witte outfit, met daarbij een tas van dierenprint voor nét dat beetje meer pit!
 
 

Matchen met je outfit
Draaide het bij colourblocking nog allemaal om flink veel contrast, deze zomer is het hip om je tas te matchen bij je outfit. Maar niet alleen in kleur, ook in stijl. Ga je op chic? Neem dan een nette clutch in het zwart. Heb je een speelse outfit aan met veel kleurtjes? Zoek je tas dan uit in één van dezelfde kleuren. 
 

See-through
Je privacy ben je ? zo goed als ? kwijt, maar ach, dan ben je wel lekker hip. Bovendien kun je je sleutels of je telefoon als je ze kwijt bent binnen no time weer terugvinden. Ideaal, toch? Net als de ?gekke trend? zijn de doorzichtige tassen nog maar weinig ingeburgerd. Toch meer iets voor op de catwalk?
 
Burberry fashionshow
Fendi fashionshow

Met wat voor juweeltje aan je arm kunnen we jou deze zomer spotten? Kortom: welke tassentrend is écht wat voor jou?
Fotocredits: Imaxtree