Hoe is het nu met: de tienerzangeresjes

Celebs door Marleen_S
Ooit waren ze daar ineens: die tienerzangeresjes die een gigantische hit scoorden dat elk meisje meeblèrde. En na hun tweede single waren ze ineens verdwenen? Zangeressen die we al bijna vergeten waren, hoe gaat het nu met ze?

Hilary Duff

We leerden haar kennen als de puberende girl next door in de serie Lizzie McGuire. De serie stopte en niet veel later volgde The Lizzie McGuire Movie, waarna ineens haar muziekcarrière in een versnelling kwam. Want Hilary zong tegen alle verwachtingen in zélf de soundtrack van de film. Uiteindelijk brak ze met haar hit Why Not door op muziekgebied.
 
In 2003 bracht ze haar debuutalbum Metamorphosis uit. Ze gooide er een wereldtour achteraan die concert na concert uitverkocht was: een groot succes! Terwijl ze ook nog films bleef maken, zoals A Cinderella Story en Cheaper by the Dozen, bracht ze nog een tweede en derde album uit. Een wereldwijd succes bleef uit, maar de tienerster ontpopte zich tot een volwaardig zangeres en was zeer geliefd bij haar fans.
 
Er ontstond later nog een kleine rel tussen haar en concullega Lindsay Lohan, toen Hilary ging daten met Lindsays ex-lover Aaron Carter. Het werd niks, rockster Joel Madden volgde, maar de echte liefde vond ze pas later, in haar huidige man Mike Comrie. Met hem heeft ze nu, op 26-jarige leeftijd, een kindje. En wat ze nu uitspookt? Hilary heeft verschillende boeken uitgegeven en zet zich in voor goede doelen - en geniet natuurlijk van haar zuurverdiende geld.
 

 
Stacie Orrico
Deze popzangeres brak door met het nummer Stuck - ken je 'm nog? Maar hiervóór was ze zeker geen vreemde van het podium. Zo trad ze onder andere op met niemand minder dan Destiny's Child, tijdens hun Survivor-tour in de VS.
 
Dankzij Stacies christelijke roots kregen haar nummers automatisch een gelovig tintje. Ze bracht uiteindelijk drie albums uit, maar erg populair werd ze buiten Amerika niet - op haar eerste single na, dan. Tegenwoordig is ze druk bezig met vrijwilligerswerk in Afrika en heeft ze via haar twitteraccount laten weten dat ze acteerlessen neemt. Dus misschien zien deze 27-jarige zangeres binnenkort wel op het witte doek?
 

 
JoJo
?Get out, leave, right now... It's the end of you and me!? Joanna Noëlle, beter bekend als zangeres JoJo, is een bezig bijtje. Al op jonge leeftijd was ze bezig met het ontwikkelen van haar zangtalent. Ze viel direct op bij het publiek en het duurde niet lang of ze werd uitgenodigd bij The Oprah Winfrey Show. Zelf zegt ze hierover dat zodra het op optredens aankomt, ze geen angst kent.
 
En dat bleek wel toen ze met haar eerste nummer Leave wereldwijde aandacht trok. Niet veel later, toen ze nog maar net achttien was, bracht ze al haar derde succesvolle album uit. Naast het zingen, stortte het zangeresje zich ook op het acteren. Ze kreeg kleine bijrolletjes in series als Hawaii Five-0 en Pretty Little Liars. Tussen alle bedrijven door maakte ze ook nog de studie Culturele Antropologie af. Petje af hoor!
 


Lindsay Lohan
We horen je denken: Lindsay? Dat is toch een actrice?! Ook! Maar wie goed graaft in haar geheugen, herinnert zich dat Lindsay ook een album heeft uitgebracht. Inmiddels zien we haar naam alleen nog in de media verschijnen als ze voor de zoveelste keer voor de rechter wordt gedaagd,. maar Lindsay is niet altijd zo geweest. Want ken je de film The Parent Trap nog? Of de kaskraker Freaky Friday? Hierin verscheen Lindsay als opstandige puber. Ook de film Herbie: Fully Loaded en niet te vergeten Mean Girls waren een groot succes. Tussendoor bracht ze ook haar debuutalbum Speak uit. Hiermee liet ze zien dat ze ook nog een stevig staaltje kon zingen!
 
Lindsay werd vaak in één adem genoemd met haar concullega Hilary Duff. Na een klein ruzietje over het ex-gedoe (zie hierboven), gingen de dames ieder hun eigen pad. Onnodig te zeggen dat het Lindsay niet bepaald goed afging.
 
Inmiddels is ze aangeklaagd voor meerdere misdrijven zoals diefstal en haar alcohol- en drugsgebruik, en heeft ze verschillende schulden openstaan. Niet alleen haar carrière zit op dit moment in een waar dieptepunt, ook haar uiterlijk is niet meer wat het is geweest. Lipfillers, mislukte plastische chirurgie? Waar is toch het lieve, roodharige meisje van The Parent Trap gebleven?
 
 
Ashlee Simpson
Om van haar imago als ?het zusje van? af te komen, trapte deze punkdame wild om zich heen. Ashlee werd bekend doordat haar zus, zangeres Jessica Simpson, een eigen realityserie - Newlyweds - op MTV kreeg.
 
Ashlee zag dit ook wel zitten en niet veel later kreeg ze haar eigen programma, The Ashlee Simpson Show. Hierin volgden camera?s haar op de voet terwijl ze haar carrière probeerde op te bouwen. Haar eerste album werd een grote hit. De platen die daarna volgden, boekten echter wat minder succes. Om toch geld bij elkaar te krijgen schnabbelde ze wat hier en daar.
 
Later kwam Ashlee nog een paar keer in het nieuws vanwege bijvoorbeeld haar neuscorrectie, en ook haar playbackfoutje op nationale televisie (tijdens Saturday Night Live) ging de wereld over.
 
Ashlee trouwde met Fall Out Boy bandlid Peter Wentz, met wie ze ook een kind kreeg. Het koppel scheidde in 2011. Tegenwoordig houdt Ashlee zich vooral bezig met mode. Ze was gastjurylid bij America?s Next Top Model en heeft verschillende kledinglijnen. Toch maakt haar zus zich een beetje zorgen - Ashlee is haar wilde haren namelijk nog niet kwijt en gaat geregeld een avondje stappen tot in de late uurtjes. Terwijl haar kindje thuis op haar wacht...


 
Van welke zangeres was jij als tiener stiekem een beetje fan?

Lees ook de vorige edities van Hoe is het nu met!