Seks & relaties / Relaties
Relaties

'Hoe kwaad is ze?' Is reclamestunt bloemist beledigend of niet?


Met je lover deel je lief? en leed. Onvermijdelijk zijn de kleine ruzietjes om het dopje van de tandpasta. Of dat hij zo vaak overwerkt de laatste tijd. Hoe kun je het als man dan beter goedmaken dan met een bloemetje?
 
Een bos mooie rozen zegt meer dan duizend woorden. Errug romantisch als hij thuiskomt met een fleurig boeketje voor op de keukentafel, maar in de meeste gevallen betekent het gewoon dat hij iets op zijn kerfstok heeft... toch?
 
Dat vond ook een bloemist in Groot-Brittannië. Deze speelde handig in op het alom bekende cliché dat je met een bloemetje een hele hoop goed kunt maken als er ruzie in het liefdesspel is. Het ligt er volgens de bloemenwinkel maar net aan hoe boos de dame in kwestie is, aldus Daily Mail.
 

Hoe bozer, hoe groter
Hoe bozer, hoe groter het boeket luidt de advertentie die boven de winkel prijkt. Met de vraag 'hoe boos is ze?' kun je als man bij deze bloemist heel makkelijk beslissen hoe groot het boeket moet zijn dat je je vrouw wilt geven. Heb je het te laat gemaakt tijdens een avondje barhangen? Ga voor een simpele roos. Heb je het bed gedeeld met haar beste vriendin? Dan ga je als man voor het grotere werk.
 
Wij proeven een beetje stereotypering, want niet elke vrouw vergeet een ruzie zomaar met een bloemetje. De Engelse dames zijn op z?n zachtst gezegd not amused. Ze vinden het een belediging dat de bloemist suggereert dat alles goed te maken zou zijn met een bosje rode rozen en dat een vrouw daardoor niet meer boos zou zijn...
 
Wat vind jij? Zie jij de lol van deze reclame er wel van in of vind je het ook - een beetje - beledigend?