Beauty / Lichaam
Lichaam

Australische tv-serie verkoopt maagdelijkheid via veiling


Wij houden wel van een lekker potje trash-tv. Hoe fouter, hoe beter, preken we altijd. Dat dachten ze ook in Australië. Daar komt binnenkort een merkwaardige reality tv-show waarin mensen hun maagdelijkheid kunnen verkopen?
 
Toch wel net een tikkeltje anders dan ons ?brave? RTL5-programma Ik heb HET nog nooit gedaan. De Australische filmmaker Justin Sisely staat al een tijdje bekend als een nogal controversieel figuur die er niet voor terugdeinst het publiek te shockeren.

Like a virgin
Dat is hem bij dezen gelukt. Met zijn nieuwe programma Virgins Wanted wil hij een reeks real life-afleveringen maken waarin zowel mannelijke als vrouwelijke maagden een aantal jaar op de voet worden gevolgd. Dat niet alleen, ook kunnen de kijkers ?meegenieten? van de spanning wie het hoogste bod uitbrengt op iemands maagdelijkheid.
 
De serie was eigenlijk bedoeld als een lange documentaire, maar Justin laat aan The Huffington Post weten dat hij nu een contract heeft getekend met een aantal tv-distributeurs. Een televisiezender die het wil uitzenden, is nog niet gevonden.
 
Mensen schijnen er op de één of andere manier toch veel geld voor over te hebben: een maagd. De Braziliaanse Catarina Migliorini, één van de eerste deelneemsters van het programma, kreeg een bizar hoog aanbod van maar liefst $780,000,- om haar maagdelijkheid te verliezen aan een Chinese man.  

Verkopen van seks
Het is onduidelijk of de vrouwelijke maagd daadwerkelijk haar maagdelijkheid voor dit bedrag heeft weggeven. Want als ?de daad? echt heeft plaatsgevonden, kan Justin worden aangeklaagd voor het meewerken aan het verkopen van seks. En dat is illegaal in Australië.
 

Justin maakt zich geen zorgen. Volgens hem draait zijn programma niet alleen om seks. ?Het gaat om levens die totaal op hun kop worden gezet. Ik heb de deelnemers zien veranderen de afgelopen twee jaar. Hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn als daarvoor?, zegt de filmmaker.
 
Wanneer de reality tv-show de lucht in gaat, is nog onbekend. Wel heeft Justin Sisely meer dan vijfhonderd video's van over de hele wereld ingestuurd gekregen van maagden die graag hun maagdelijkheid via zijn show willen verkopen. Genoeg materiaal om uit te zenden dus. Ook laat Justin weten dat hij bij succes graag zijn programma doorverkoopt aan andere landen.
 
Wij weten het niet, zit jij te wachten op een programma waarbij maagden hun ?eerste keer? verkopen? Wat vind jij van zijn tv-show?