Seks & relaties / Relaties
Relaties

Marijke: 'Ik ging vreemd met de broer van mijn vriend'


Vreemdgaan op zich is al erg genoeg. Maar vreemdgaan met een familielid… Heftiger kán waarschijnlijk niet. De nu 25-jarige Marijke bedroog haar vriend... met zijn eigen broer. "Ik voel me nog steeds schuldig.”

“Toen ik het mijn vriend vertelde, was hij niet bepaald blij. Maar ik kon het niet langer voor me houden. Ik kon het niet meer verzwijgen. Hij was enorm kwaad op me en sloeg zelfs een gat in zijn slaapkamerdeur. Maar dat was nog niet eens het ergste – ik geloof dat hij twee maanden niet tegen zijn broer heeft gesproken.”

Happy family
Marijke leerde haar huidige ex Dennis kennen toen ze 18 was, via Tamara, een vriendin. “Veel contact had ik niet met Tamara, maar ik zag haar weleens op feestjes en kon goed met haar opschieten”, vertelt ze. “Ik wist dat ze een relatie had met een jongen die ik weleens had gezien in de stad, Maarten. Een knappe jongen, maar te oud voor mij. Hij was bijna negen jaar ouder, op die leeftijd was ik niet bezig met ‘mannen’ van 27, wel met jongens van een jaar of 20. Zoals Dennis. Op een verjaardag werd ik aan hem voorgesteld, en ik was meteen weg van hem. Het bleek uiteindelijk Maartens broertje te zijn.”

Dennis en Marijke waren de hele avond niet bij elkaar weg te slaan en zoenden toen voor het eerst. “Het was meteen dikke mik”, zegt ze. “We wisselden nummers uit en besloten later naar de bioscoop te gaan. Eigenlijk het standaard verhaal: we hebben een paar weken gedate en kregen uiteindelijk een relatie. Het was helemaal leuk. En vooral omdat ik Tamara ook kende. Ook hadden Dennis en Maarten nog een zusje, daardoor was het altijd gezellig als we met de hele familie bij elkaar waren.”


 
Niet de ware
Toch wist Marijke al snel dat ze niet oud zou worden met Dennis. “We kregen een relatie toen ik bijna 19 was en ik was toen totaal nog niet bezig met ‘de ware’. Ik wilde gewoon lol maken, ik studeerde net en dacht erover om op kamers te gaan. Dennis had zijn Mbo-diploma al en werkte als hovenier. We hadden een ander leven, en hoewel we het erg leuk hadden samen, wist ik dat onze relatie geen jaren zou gaan duren. Maar leuk vond ik hem wel en we hadden het altijd heerlijk samen. We deden veel leuke dingen, ook met vrienden, waardoor het echt een leuke tijd was.”

“Dat veranderde toen het uitging tussen Tamara en Maarten. Het bleek al een tijdje niet goed te gaan, al had ik daar nooit iets van gemerkt. Maarten begon toen steeds meer naar mij toe te trekken. Of het was omdat hij mij toen al leuk vond of omdat hij zijn vriendin miste, weet ik niet, maar hij flirtte erop los. Dennis merkte daar weinig van, die lette er niet eens op, volgens mij.”


Toen Dennis en Marijke ongeveer tien maanden een relatie hadden, beging Marijke een fout waar ze inmiddels veel spijt van heeft. “Het was een warme zomerdag en Dennis moest werken. Ik moest nog wat kleding ophalen bij zijn ouders thuis, waar Maarten toen toevallig ook was. Hij vroeg of ik zin had om mee te gaan naar de stad. Aangezien ik verder toch niks te doen had, ging ik mee.” Het begon onschuldig, maar van het een kwam het ander. “We hebben een ijsje gegeten op het terras, en nog een… En daarna een wijntje gedronken. En wat gegeten. Ik merkte dat ik enorm goed met Maarten kon praten. Hij was een stuk volwassener dan Dennis, en ook veel volwassener dan mij, maar dat vond ik juist wel interessant”, zegt Marijke. “En hij zag er natuurlijk supergoed uit. We hebben urenlang gepraat en werden lekker aangeschoten. En toen… heel cliché, bij het afscheid zoenden we. Midden in de stad. Het was heerlijk, maar opeens realiseerden we ons, tegelijk, dat het echt niet kon. We stopten en ik ben zonder een woord te zeggen weggefietst. Ik had dit nooit van mezelf verwacht.”

Bekentenis
Een paar weken heeft Marijke de zoen verborgen kunnen houden voor Dennis. “Maar op een gegeven moment ging het niet meer. Na de zoen met Maarten wist ik dat ik het uit moest maken met Dennis, dat ik hem niet gelukkig ging maken. Helemaal nu dit gebeurd was. Met Maarten heb ik er nog één keer over gebeld, hij vond dat we eerlijk moesten zijn. Toen ik het vertelde, werd Dennis enorm kwaad op me en sloeg zelfs een gat in zijn slaapkamerdeur. Hij schreeuwde dat ik weg moest gaan. Ik heb hem echt liefdesverdriet bezorgd en daar voel ik me nog steeds schuldig over.”


Dennis heeft twee maanden niet tegen zijn broer gepraat. “Dennis wilde ook met mij niet meer praten. Ik werd door Maarten op de hoogte gehouden hoe het tussen hun ging”, vertelt Marijke. “Op een gegeven moment leek hij te bekeren en heeft hij het met Maarten bijgelegd. Maarten heb ik daarna nog maar weinig gesproken. Ik zie hem af en toe nog in de stad en dan maken we een kort praatje. Dennis heb ik nog één keer gezien, maar toen was hij met zijn nieuwe vriendin en ik met mijn nieuwe vriend, dus een lang gesprek is dat niet geworden. Hij negeerde me in ieder geval niet, een lachje kon er vanaf. Dat viel me mee, ik weet niet of ik dat had gekund als het andersom was geweest. Maar aan de andere kant: het is al zo lang geleden.”

“Destijds voelde ik me erg schuldig, maar ik ben blij dat ik het uiteindelijk opgebiecht heb”, zegt Marijke. “Misschien is het slecht dat ik dit zeg, maar van die avond met Maarten heb ik echt genoten. Maar ik merkte ook dat het alleen lust was en dat gaf voor mij aan dat mijn relatie met Dennis gewoon niet goed zat. En dat wist ik eigenlijk al heel lang. Inmiddels is het al zo’n zeven jaar geleden dat dit alles gebeurd is en ik lig er niet meer wakker van. Maar wel heb ik er van geleerd: het is de eerste én de enige keer dat ik ooit ben vreemdgegaan. Ik zal zoiets nooit meer iemand aandoen, en hoop ook echt dat het bij mij nooit zal gebeuren.” 

Wil je ook je verhaal aan (de leZeressen van) Ze.nl vertellen? Stuur dan een mailtje naar karin@ze.nl o.v.v. real life-verhaal.

Lees ook onze andere real life-verhalen.